måndag 26 juli 2010

Dags att jobba!

Efter 5 veckors härlig semester är det dags att träffa alla barn igen. Denna vecka är jag inte på "mitt" ställe då det är stängt en vecka till, utan jag kommer vara på en annan förskola. När det bara har regnat och regnat de senaste dagarna så känns det inte så jobbigt att börja jobba igen faktiskt. Vi hade fint väder i princip 3 veckor av våran semester så vi är mer än nöjda. Och vi hann med en del under semestern också. Vi har:
 • Lagt tak på nya bygget (inte jag).
 • Solat. Doppat mig en gång och badat benen en gång.
 • Läst ut de 5 böcker som jag köpt inför semestern (jag,sambon håller på med en).
 • Isolerat klart nedervåningen.
 • Än en gång tittat på kakel och klinkers. Nästan bestämt oss.
 • Satt osb-skivor och panelskivor i tvättstugan.
 • Börjat med hallen, gjort klart en och en halv vägg.
 • Fått en katt.
 • Varit i Stockholm och Visby.
 • Sett en varg på våra ägor.
 • Tillsammans vunnit 1050 kr på bilbingo.

Dessutom har vi slappat, fikat gott, varit på en och annan loppis och träffat familj och vänner.

lördag 24 juli 2010

Semesterns nästsista dag!

Då det har varit halvtaskigt väder hela veckan så har det blivit en del gjort i utbygget. Inför semestern hade vi inga större planer för utbygget. Vi sa att taket var tvungen att läggas men sen skulle vi inte ha en massa måsten. På semestern måste man få tid att varva ner och få känna sig ledig!!

Men nu är väggarna uppe i tvättstugan. Först satte vi osb-skivor och sen panelskivor som var färdigmålade. Vi övervägde att köpa vanlig pärlspont men kom fram till att den tiden det tar att kvistlacka, slipa, grundmåla och måla behöver vi till annat :) Här är väggen direkt till höger.

Fortsättningen på den väggen.

Väggen rakt fram. (Väggen som är till vänster är också klar men blev inge bra på bild, bara vitt...)

Sen har vi börjat med väggarna i hallen. Det ser ut som vi satt furupanel á la 80-tal men så illa är det inte. Det är vanlig hyvlad plank i olika bredder som sen ska målas vita och spricka isär så det blir små springor.

söndag 18 juli 2010

Vi har fått katt!

Eller katten har fått oss. Hon va i våran granhäck en dag i midsommarveckan. Efter lite klurande fick vi reda på vart hon kom ifrån och att de föregående ägarna skulle avliva henne. Så därför blev det så, att vi behöll henne. Hade inte hjärta att lämna tillbaks henne för att gå ett sådant öde till mötes...
Med henne på vår gård har vi snart inga möss kvar. Hon är en riktig jägare och visar gärna upp sina trofeér.
Att bli kliad under hakan är härligt.
Grållan heter hon!

Regn är bra!

Ja ialla fall om det ska bli något gjort inomhus. Hur kul är det att greja inne när solen lyser på sin semester? Nej, då är man hellre ute i solen och njuter. Nu regnade det en hel dag i veckan och det gjorde inte så mycket. Vi har haft fint väder nästan varje dag på semestern men ibland är det skönt med en regnig dag. Det blir så frisk och härlig luft efteråt.
Nu har vi satt upp skivor i tvättstugan. Har även köpt färdigmålade panelskivor som ska upp. Vi har även (nog) bestämt oss vilket golv vi ska ha men det är inte inhandlat än...
Inser att det blir svårt att ta ett kort på ett helt rum nu när man inte kan se igenom. Men så ser det ut nu ialla fall på väggarna i tvättstugan.

fredag 9 juli 2010

Borta bra...

...men hemma är ändå bäst!! Kom hem igår efter 4 dagar i Stockholm, eller 3 då vi va i Visby en utav dagarna. Vi har haft fint väder hela tiden och har b la åkt båt i stan, varit på Vasamuseét och gått i Gamla stan.
Mårten Trotzig gränd.

En utav dagarna åkte vi som sagt över till Gotland och Visby. Resan över tog 3 timmar. Vi gick från hotellet kl 6 på morgonen och kom tillbaka halv 12 på kvällen. En riktig heldag. Vi hade ju missat att det var Almedalsveckan när vi bokade Stockholmsresan så vi var inte direkt själva...Men folket var ganska koncentrerat på ett ställe så var man inte mitt i smeten så var det helt okej ändå.

Vi gick längs muren och tittade. Var lite förundrad över att det inte var bättre "gångväg" längs muren. Och högt gräs på båda sidorna. Tror ni det var varmt att gå där? Nära muren där det knappt fläktade nånting.
Nu återstår 2 veckor av våran semester och den blir nog mestadels hemma på Myra. Det är ju trots allt himla skönt att vara hemma.

lördag 3 juli 2010

Ett hus kom fram!


Undrar hur glada grannarna var på oss när vi höll på att ta ner ställningen härom kvällen. Det bankades och klinkades fram till klockan 23 tills ställningen var nere. Anledningen till att det blev så sent var att det skulle hinnas med så mycket som möjligt innan ställningen skulle hämtas tidgt morgonen därpå.
Fram kom ett hus och nu syns det ännu bättre hur det kommer att bli.
Fönstren som var fel kommer förmodligen till veckan. Rätt denna gång hoppas jag.

Nästa vecka tar vi en paus från husbygget och åker på en minisemester till Stockholm. Ska bli såå himla kul!