måndag 27 februari 2012

Tji fick vi!

Efter flera dagar med fint väder och vårkänslor i kroppen började det snöa stora flingor på förmiddagen. Igår trodde vi att Liv va på väg att bli frisk men efter en dag som verkligen inte liknade någon annan så blev hon förkyld och nu rinner snoret och hon är rejält rosslig. Tålamodet är obefintligt och allt slutar med gråt. Vi har varit förskonade från sjukdomar, det är första gången Liv är sjuk, förutom sprutfeber. Lite tråkigt bara att Lars har tagit ledigt några dagar för att vi skulle hinna med lite på övervåningen. Men det är inte så mycket att göra åt.

Elektrikern har varit hos oss idag ialla fall och satt upp alla dosor så nu kan vi sätta väggar och tak utan att behöva ta hänsyn till vart elen ska gå. Dessutom hann vi börja tapetsera så smått på den nya väggen som blev i Livs rum. Det är bara några våder fultapet som ska upp, just för att det ska bli lika underlag som i övriga rummet när jag ska måla. Men det är bra att vi övar oss för sen ska vi tapetsera en hel vägg med en finare tapet.

torsdag 23 februari 2012

Hipp Hipp...

...Hurra för sambon som fyller år idag! Och vilken morgon det blev med nyheten om en prinsessfödelse! Härligt! Mindre härligt var det inatt med en tjej som hade över 40 graders feber och som turades om att ligga på mamma och pappa och yrade runt. Är förmodligen sviterna efter sprutan, den sista dosen är tydligen lite större än de tidigare. Just nu är hon inte alls pigg utan sitter i knät och halvsover. Blir en lugn dag med en promenad i det härliga vädret och lite kalas senare ikväll.

onsdag 22 februari 2012

Efterlysning!

Har i flera år tittat på ett speciellt tyg på ikea och tänkt att "när jag får barn ska jag ha det tyget i barnrummet". Men eftersom barn dröjde har nu just det tyget försvunnit från deras sortiment. Det är Fablers tyg "resa". (Finns som påslakan så visar er en bild på den så ni vet vilken jag menar. Tyget jag är ute efter har alltså inte blå baksida.) Finns det någon som har detta tyg och vill sälja det till mig?? Hör av er på bloggen eller maila mig; jessicazetterlund@hotmail.com

Håller alla tummar och tår!

Bokrean!

Tog en sväng på bokrean idag. Det blev inte så många fynd, jag är ju en pocketmänniska så inbundna böcker köper jag aldrig. Såg dock några bakböcker som jag blev sugen på men blev lite snål. :) Får se om jag det blir några när det finns lite mer pengar på kontot. Kom ialla fall hem med böcker till Liv och två böcker till Lars. En boksamling med 10 småböcker. Lagomt att greppa för små händer. Och "Max boll" som får läsas med mamma eller pappa!

För övrigt fick Liv feber igår efter sprutan och sov i min famn en stund på kvällen, något hon inte gjort på länge. Fick alvedon inför natten men var vaken i två och en halv timme inatt!! Man blir lite konstig i huvudet efter en sån natt! Hoppas på bättre sömn inatt...

tisdag 21 februari 2012

Bvc-rapport!

Idag var vi på Bvc. Jag hade ju fått för mig att det var först imorgon vi skulle dit men som tur var så tittade jag i min kalender av en annan anledning och fick då se att det minsann var idag. Ja, lite ändrade planer blev det men iväg kom vi. Liv väger nu 9660 gram och är 76 cm lång. Spruta fick hon också och det är tur att pappa är med dessa gånger och är en trygg famn för mamma tycker sprutor är jättejobbigt!

Här hemma har Lars reglat toavägg och vi har kollat över vart vi vill ha kontakter och brytare. Jag har rivit klart taket på Livs rum och vi har även hunnit elda upp eländet! :) Idag kom också innerdörrarna vi har beställt. Ja, det rullar på!

måndag 20 februari 2012

Date!

Igår kväll hade jag och Lars en date, med film, chips och godis! Innan vi fick Liv hyrde vi film ofta, säkert en gång i veckan. Men nu för tiden så prioriterar vi sömn framför att sitta uppe flera timmar efter att Liv har somnat. Hur som helst så såg vi Jägarna 2, en riktigt bra film faktiskt! Och för en stund glömde vi bort eländet på övervåningen. ;) Men nu är det ny vecka och vi tar nya tag! Dags att regla upp toaväggen så den är klar tills elektrikern kommer nästa vecka.

lördag 18 februari 2012

Arg!!!

Ååh, jag är så förbannad och trött på hur den tidigare husägaren har "renoverat"!! ALLT är haffsigt gjort. Tyvärr ser man inte sånt på husvisningen utan det är sånt som man ser först när man bott in sig ett tag. I Livs rum skulle vi bara tapetera och måla nu egentligen men när vi såg hur färgen på taklister har torkat samtidigt som den runnit och det är kladdat och kletat så bestämde vi att vi skulle ta bort listerna och byta ut dem. Taket är inte heller bra gjort men någonstans får man begränsa sig, även om det inte kändes bra att låta det vara.

Igår började jag alltså riva taklister. DET va inte bara bara. Efter två timmar hade jag fått bort två lister!! Anledningen, jo att den förra husägaren har lagt lager med silicon mellan tak och taklister för att täcka skarvar och glipar. Alltså hur svårt som helst att få bort lister utan att få med färgen på taket! (Det är inte det enda stället han har använt silicon på. Han har även BL A använt det där takskivorna möter varandra. Varför såga rakt liksom när man kleta i kilovis med silicon sen??)) Eftersom det skulle vara totalt omöjligt att få bort alla taklister på ett fint sätt så ryker taket med nu! Inte alls vad vi hade planerat men gör vi det inte så kommer vi bara ångra oss sen. Ja, ni ser ju själva hur det ser ut! Gaahh!

torsdag 16 februari 2012

Fredag!

Fredag igen, är det något annat än måndag och fredag? ;)

Igår ägnade vi dagen åt att lägga golv på nya hallen på övervåningen. Är sugen på att måla golvet sen, någon som gjort det och vill dela med sig av sina erfarenheter? Det tråkigaste med bara lackade trägolv är att det fort blir nyansskillnad där det står någon möbel. När vi plockat ur Livs rum så syns det ju vart alla grejer har stått, inte så kul när vi inte ska ställa in samma saker tillbaka på samma ställe.

Elektrikern kom förbi idag och drog om några kablar så vi kan lägga klart golvet idag. Sen är det uppregling av toaväggen som står på tur!

onsdag 15 februari 2012

Idag är ingen vanlig dag...

...för det är Livs födelsedag!

Tänk att vår älskade unge redan är ett år! Tycker det var alldeles nyss som hon var nyfödd.
När pappa kommer hem blir det lite kalas med fika och paketöppning! För övrigt blir det en lugn dag med en promenad i det fina vädret lite senare!

Alla Hjärtans Dag!

Vi brukar inte fira denna dag så överdrivet mycket. Någon gång har man väl fått blommor eller en liten present men annars brukar det "bara" bli någon extra god mat eller något gott fika. Vi är nog duktiga på att visa vår uppskattning för varann ändå, varje dag. Men det är klart, det är ju lite kul att hitta på nåt även om det inte är så mycket! :) Så jag köpte lite godis till Lars som jag packade in lite fint!


Och Lars kom hem med blommor, ett fint kort och favoritchokladen!


Nej, att komma hem med choklad till mig kan inte vara annat än gränslös kärlek!



p.s Måste bara berätta vad Lars var med om i blomaffären; Det var en kund som skulle ha fyra rosor och då sa expediten att det ser bättre ut med ett ojämnt antal rosor. Ta tre stycken då säger kunden! Tycker det var lite kul att han inte tog en extra till sin kärlek utan en färre istället. d.s

måndag 13 februari 2012

Kalaspinglan!

Vilar ut i den nya fotöljen efter en härlig kalasdag med släkten!

lördag 11 februari 2012

Klätterapa!

Liv har ju kommit på att man kan klättra i och på saker. Hon klättrar i trappen så fort det finns tillfälle och är diskmaskinsluckan nerfälld så klättrar hon upp och sätter sig där illa kvickt. Mamma tycker dock att det är bättre när hon sätter sig i gåvagnen eller i kärran. Inte så höga höjder! ;)

Förråd!

Vad finner vi till höger precis innanför entrén?Jo, ett förråd! Äntligen! Det var ju härifrån vi gick upp till övervåningens utbygge innan vi tog upp väggen. Här har vi haft bl a verktyg (eller, jag har inte haft så många...). Men nu när vi kan gå den vanliga vägen så stängde vi igen taket, målade väggar och tak och satte upp taklister och golvsocklar. Är bara dörrsmyg som fattas men det känns sådär att greja med det. Är ju ingen som ser och liksom inget nödvändigt egentligen. Men det blir väl så småningom! Skenor, konsoler och hyllplan köpte vi på Biltema. Har redan börjat fylla hyllorna som ni ser. Håller på att plocka ur Livs blivande rum för att kunna göra iordning det frampå.

tisdag 7 februari 2012

Gårdagen!

Gårdagen bjöd på en heldag i stan. Vi var till Stuvbutiken och köpte panelskivor och plastmatta till toan på övervåningen. Köpte tapeter till en fondvägg i Livs rum. Och inhandlade minsta, enkla, tänkbara handfat till toan, skenor, konsoler och hyllplan till förrådet på Biltema. Dessutom hann vi med en sväng till Ikea och presentköp till Liv och en snabbis på Bergvik. Blev också en liten avstickare till Byggmax men fy vilken tråkig affär!! Vi tog ett varv sen åkte vi tillbaka till Stuvbutiken. Har sagt det förr men guud vilken bra personal de har där!! Trevliga och hjälpsamma på alla sätt! På torsdag kommer elektriken och vi ska titta lite på hur vi tänkt kring lampor och uttag och på fredag kommer rörmokaren och fixar avloppsrör. Sen fortsätter det roliga! :)

lördag 4 februari 2012

Lite fint på bordet!

Lyxade till det med en tulpanbukett idag. Tycker om tulpaner och gillar att man göra lite som man vill med dem. Jag brukar klippa ner dem ordentligt och ibland tar jag även bort bladen. Ikeas tulpanvas är perfekt!

Köpte en bricka för några veckor sen som jag gjorde iordning. Blockljus, några ljuslyktor och en murgröna som tidigare satt i en julgrupp.

Ja, trots att det är lite byggkaos i huset så är det skönt att få ha det lite fint omkring sig också. Tur att vi "bara" håller på på övervåningen, då känner man inte av bygget på samma vis som när vi höll på i köket t ex.

Brr!

22,8 minus var det imorse när vi klev upp vid halv sju! Och på övervåningen är det inte direkt bastu heller med bara tre element på alla kvadrat och ingen dörr att stänga för något rum. En tur ner till centrum blir det trots kylan, har några ärenden jag behöver göra. Inser att idag är det nog för kallt för Livan att ligga ute och sova. Det har hon annars gjort varje dag sen några månader tillbaka. Får väl helt enkelt sova inne i vagnen istället! Kan bli intressant att se vad hon tycker om det och om hon kan sova lika länge!

fredag 3 februari 2012

Arbetarvecka!

Veckan som gått har vi lagt mycket tid på övervåningen. På måndagen isolerade vi en hel del och satte upp en osb-vägg, ovanför den ena timmerväggen. På tisdag började vi riva väggen mellan hallen och Livs blivande rum (tidigare gästrummet). Vi började även titta på vart de nya väggarna skulle upp, mycket diskuterande fram och tillbaka, mätning och fundering. Onsdag, vi bröt upp golv och la spånskivor där toaletten ska bli (inte riktigt alla för rörmokaren ska kunna dra avlopp). Mycket osynligt arbete gjordes också, bl a uryxning av gamla tjocka timmerstockar så golvet blir plant. Torsdag, reglar för väggarna kom upp. Och man börjar få ett hum om hur det kommer att se ut. Och idag isolerade vi ytterligare och satte gipsskivor. (Väggen längst in väntar vi med för där ska rörmokaren också göra lite arbete.) Dessutom har jag målat väggarna i förrådet och Lars har satt paneltak. Ja, det var veckans arbete det! :)

onsdag 1 februari 2012

För ett år sedan!

Ja, det var då Liv "skulle" komma! Inte trodde vi då att hon skulle vänta ytterligare fjorton dagar innan hon bestämde sig för att göra entré. Några gissade att hon skulle komma den 13 eller 14 februari. Det ville man ju inte alls tro på i början på månaden men ju närmare man kom de datumen och tiden på specialistmödravården den 16 februari så hoppades man inget hellre än att hon ville komma då ändå, så man skulle slippa ytterligare kontroller och en eventuell igångsättning. Men det var värt all väntan, vi fick ju till slut vår efterlängtade skrutt!