lördag 31 mars 2012

Varje dag...

...och gärna flera gånger om dagen (eftersom jag är dum som ställer tillbaks dem) ska skorna bort från skohyllan och ut på golvet. Här om dagen fann jag en av mina sandaler i tvättmaskinen, undrar om den var någon som tyckte den smakade blä?!

söndag 25 mars 2012

Rundtur!

Häng med på en rundtur i ett mycket soligt rum!Kortet är taget precis i dörröppningen. (Det är den här vrån som var med i det tidigare inlägget, med svart tapet.) Myshörna/extrabädd med egnasydda kuddfodral, möbel och lådor från ikea. Den fina ramen med plats för tre småkort har Liv fått i doppresent. Rakt fram från dörren sett. (Och jag borde gå en lär-dig-hålla-kameran-rakt-kurs.) I fönstret hänger en mobil som Liv fick när hon föddes. Närbild på tapeten, en rosa och vit-randig tapet från rusta. Hela fönsterväggen har denna tapet, övriga väggar är målade med en ljusgrå färg. Den uppbyggda platån med Livs säng och en liten pall.Hyllan ovanför sängen, som målades vit, med böcker, snuttedjur och tygtavlor. Garderob från ikea, som ännu inte fått några handtag.Och nu står jag alltså vid fönstret och tar kort. Fina dörren som är beställd på nätet. Med mått som passade i ett gammalt hus. Ja, det var en liten rundtur det. :) Visst blev det bra? Vi är jättenöjda med vad vi gjort och i efterhand är vi glada att vi, förutom målning och tapetsering, även bytte tak, lister och socklar. Blev ett helt nytt rum!!

Lite före-bilder!

Hittade tyvärr inte så många före-bilder på Livs rum. De som är tagna är när vi börjat riva lister och tak. Det började ju med att jag bara skulle byta listerna i rummet men eftersom man inte kunde ta ner listerna utan att få med färgen från taket och att även taket var riktigt fult gjort så åkte även taket ner. Mera jobb än vad vi från början hade tänkt lägga ner på Livs rum men vad vi är glada att vi gjorde det för det blev så himla bra!

Rummet hade beige tapet.

Och svart-randig tapet i en av "vråarna".

Under dagen kommer bilder på hur rummet ser ut idag, så håll utkik! :)

fredag 23 mars 2012

Tyget!

Fick, tack vare en kompis, tag på ett fabler-tyg. (Tyvärr inte det jag eftersökte här på bloggen så har ni hittat något i gömmorna får ni gärna höra av er till mig.) Jag gav 100 kronor för tyget och jag använt så mycket man bara kan av ett tyg. Det blev gardiner!Kuddfodral till myshörnan!Och sen klippte jag ut två figurer i tyget och ramade in!


Nu är det snart dax för Livs säng att flytta in i rummet. Då ska jag lägga ut lite bilder på hela rummet så ni får se hur det blev!

torsdag 22 mars 2012

Förskoleplats!

Nu har vi sökt förskoleplats till Liv.

Ångesten är total!

Stövelpremiär!

Igår var det så härligt väder så vi passade på att vara ute en stund efter Livs tupplur. Och det var dax att inviga stövlarna.Det var inte alldeles lätt att gå med stövlar på fötterna. Helst ville Liv bara stå still eller försöka dra av sig dem. Men efter att ha gått runt runt med pappa en stund så räckte det med att bara hålla i ett finger på slutet.

onsdag 21 mars 2012

Dagens tre härliga saker som glädjer mig idag:

* Fina vänner med bebisar på besök som avslutades med en promenad i det härliga vädret.

* Kaffe i vårsolen!

* 9000 kronor tillbaka på skatten!

Wictor!

Var och hälsade på lilleman igår. Så liten och så lätt. Kändes knappt att man hade något i famnen när man bar honom. Tänk vad himla mysigt det är med en bebis i famnen!!

måndag 19 mars 2012

Effektiv!

Idag har det varit en bra dag och jag har varit riktig effektiv! Jag har handlat allt till veckans mat, köpt present till lilleman, varit till bibblan och lånat föräldratidningar, tagit en promenad med Liv, bakat bullar och gjort en långpanna med kärleksmums. Sen har jag också sorterat kort som kom med posten idag och hoppas att jag hinner beskära dem senare ikväll och sätta in dem i sina album. Ja, tänk om man var så effektiv alla dagar! :)

lördag 17 mars 2012

Klart man ska vara med!

Här har vi monterat garderober på morgonen. Och det är ju klart att Liv också ska vara med och hjälpa till. Fast på sitt egna lilla vis...

Här läses fel instruktioner men det gick bra ändå! ;) Nu är både garderob och expedit-hylla på plats.

torsdag 15 mars 2012

Fynd!

Idag har jag fyndat på Lindex! En röd långärmad tröja,en lila-randig polo, en beige cardigan och ett par badbyxor till Liv. Betalade 75 kronor för alltihop, det kallar jag fynd! Bra när man kan börja fylla på hennes garderob inför förskolestarten till hösten. Ja, förutom badbyxorna då! :)

onsdag 14 mars 2012

Arbetsdag!

Idag har Livs farmor barnvaktat medans jag och Lars har grejat tillsammans på övervåningen. Annars kan ju vi bara greja tillsammans de timmar som Liv sover på dagen. Men idag då så gjorde vi ett ryck och hann med en hel del. Skönt och slippa stressen också som det gärna blir när man ska greja under Livs sovstund eftersom man vill hinna med så mycket!

Vi har satt klart osb på toaletten, jag isolerade massa innerväggar, slipade och spacklade dörrsmyg och foder, vi satte gips i den gamla hallen och började sätta råplan på väggarna där den nya hallen blir. Låter inte som vi hunnit värst mycket men vi har jobbat på och är nöjda med dagen.


Vi är nästan klara på Livs rum nu, ska bara måla dörrsmyg och foder två gånger. Sen ska det städas och sen kan vi börja flytta in sakerna! Så gött!!


Tack Marita för att du tog hand om Liv idag!

måndag 12 mars 2012

12 mars!

Och jag har blivit moster för tredje gången!! En liiten kille på drygt 2,5 kilo och 47,5 cm lång. Men så kom han också tre veckor för tidigt. Allt gick bra och alla mår fint. Och jag läängtar tills man får snosa på mjuk babyhud och köpa pyttekläder. Jag gissade återigen på fel kön och nu leder killarna med 3-2 över tjejerna i kusinligan. ;)

Grattis till de nyblivna föräldrarna, vi ses snart!

fredag 9 mars 2012

Varg!

Idag har jag sett en varg springa på åkern bakom vårt stora uthus. Såg i ögonvrån att det sprang nåt och hann tänka att det var konstig springstil på ett rådjur. När jag insåg att det var en varg och att den sprang så nära så blev jag alldeles till mig och sprang efter kameran illa kvickt. Annars skulle väl ingen tro mig...;) Det var faktiskt spännande att se en så nära, det kanske aldrig mer händer. Och nej, det skulle faktiskt inte göra nåt om jag aldrig får se en på vår åker igen heller. Samtidigt som det är spännande så är det faktiskt lite läskigt med!

torsdag 8 mars 2012

Vi är på gång!

Vi jobbar på i Livs rum och vi har nu satt upp det nya taket, målat alla väggar och igår tapetserade vi. Det gick riktigt bra men det gäller att ha lite nerver på lager. ;) Det blev himla bra faktiskt och gjorde jättemycket i rummet, ska visa er en annan dag. Nu sätter vi taklister för fullt och jag målar den lilla väggfasta hyllan som finns i rummet. Vi valde att köpa färdigmålade lister den här gången (förutom de som ska bli till dörren för vi måste ändå måla smygen och då kan vi lika gärna måla fodren också) så det spar ju så himla mycket tid. Anledningen till att vi köpte färdigmålat var att vi blev tvungna att köpa färdigmålat tak och för att det inte skulle bryta av för mycket, färgmässigt, så blir det samma färg på listerna. Lite special i Livs rum, säkert inget man kommer att tänka på sen.

Nu börjar vi i alla fall se ett slut på arbetet där och snart har man det där roliga framför sig, att inreda!!

fredag 2 mars 2012

Första skorna!

Det börjar snart bli dax att utforska utemiljön här på Myra. På egna små ben och inte bara från en vagn. Till det krävs det något mer än raggsockor på fötterna så nu har de första skorna inhandlats. Bäst att köpa ett par gummistövlar också, det finns ju en anledning till att huset heter som det heter. ;)