måndag 27 augusti 2012

En titt in i förrådet!

Där har jag fixat lite och fått plats med varsin korg. Blev så trött på Livs kläder som var lite överallt på lite olika ställen i garderoben i hallen. Så då fick det bli så här. Och eftersom vi hade tre korgar kvar (de andra två målade vi ju och ska ha på toan uppe) var det ganska givet att vi också skulle få en varsin korg. 


 Namnlapparna har jag gjort själv fast skriften är från datorn. 

lördag 25 augusti 2012

Äntligen helg!

Igår tog jag äntligen helg efter en lång vecka med flera stängningar och ett kvällsmöte. Jobbar bara heltid en vecka till, sen går jag ner på 80 %. Åh, det kommer att bli så gött! Lite typiskt bara att nästa vecka också bjuder på ett kvällsmöte men som tur är, bara en stängning. Annars rullar dagarna på. Liv är färdiginskolad och det har gått hur bra som helst.  Pappa får knappt ett hejdå och det fick inte jag heller när lämnade henne i torsdags. Till veckan är det dax att börja lämna "på riktigt" och det ska bli intressant att se om tiden på morgonen kommer att räcka och hur stressad jag kommer att vara till jobbet...
Dagen idag har hittills bjudit på listmålning och mattvätt utomhus. Och Lars grejar på övervåningen.( Ska visa er annan dag vad vi håller på med!) Ja, vardagen verkar vara här. 

måndag 20 augusti 2012

Kreativ unge!

Ena sekunden målade hon på ett papper. Andra sekunden hade hon gjort ett eget personlig bord! :) 
Det går snabbt i svängarna!

lördag 18 augusti 2012

Lite nytt på Livs rum!

Nu har äntligen tallrikshyllan kommit upp i Livs rum. (Sanningen är att jag tidigare hade målat klart en annan men när den skulle upp så märkte jag att det bara fick plats små böcker i den. Så då fick jag ta fram den här hyllan och måla den också. Så kan det gå!) 
 Pallen är också målade i samma nyans som hyllan. Faktiskt inte vit utan ljusgrå. :)
 Flyttade hyllan med leksakslådorna och köpte en matta. Blev en liten mysigare och avdelad lekplats nu.
 På hyllan står en ram som Liv fick i doppresent och som har fått kort insatta. Och tavlan vi köpte i Göteborg som jag inte riktigt kan bestämma vart den ska få vara. 
 Och äntligen har garderoben fått handtag.
Och en mätsticka har kommit upp också.

måndag 13 augusti 2012

13 augusti!

Och vår stora tjej har börjat förskolan! 

Älskade unge, att du har blivit så stor!

lördag 11 augusti 2012

Pardörrar!

Har äntligen fått tag på ett par pardörrar!! Så himla nöjd. Eftersom dörren är tvungen att vara "vänsteröppnad" och öppnas mot oss åt rätt håll och dessutom inte fick vara för hög, eftersom det inte är så högt i taket, så var det rena turen att vi hittade någon som passade!! Och inte så långt bort heller, hämtade dem i Ekshärad i förmiddags. Dörrarna ska sitta mellan den nya hallen och vårt nya sovrum (som blir hela övervåningen på utbygget). Åh, det kommer att bli så bra!!
Hade lite dötid förut så provskrapade lite. :) Färgen verkar släppa ganska lätt så det kan nog gå rätt smidigt att få bort all färg.

torsdag 9 augusti 2012

Middagstips!

Gjorde en himla enkel middag en dag. Delade kycklingfileér i lite större bitar, klickade på en smaksatt creme fraiche och slängde in i ugnen.

Har tidigare provat smaken "tomat och chili" efter ett tips från en kompis men denna gång provade vi med smaken ovan. Serverade det med jasminris till, mums mums, vad gott det var. Och perfekt gör-sig-själv-mat som kräver minimal närvaro!

måndag 6 augusti 2012

En mammas tankar!

Idag har jag gjort min första dag på jobbet efter drygt ett och ett halvt års föräldraledighet! Och igår kväll, när jag insåg att alla lediga dagar med Liv var slut, kom det över mig, det dåliga samvetet. Dåligt samvete för att jag inte har sjungit och ramsat med Liv så mycket, att vi inte har varit på öppna förskolan mer än ett fåtal gånger, att vi inte har varit på babysim som alla andra och att hon inte har fått gunga alla gånger hon velat. Allt sånt som man inte kan göra något åt nu! Ena stunden har man all tid i världen att göra allt det där men helt plötsligt är den underbara tiden över. Vår Liv är den underbaraste av alla och jag vet att vi gjort ett bra jobb. Hon är nyfiken, trygg, social, nickar tack när hon får något av oss och ger slängpussar när man åker ifrån henne. Jag hoppas att hon förlåter oss för allt vi inte har gjort med henne och istället kan känna glädje för all tid som vi har spenderat tillsammans, som en familj. För i slutändan är det väl ändå det som är det viktigaste, tiden man får tillsammans och all kärlek som finns i vår lilla familj! 

fredag 3 augusti 2012

Ångest!

Igår tog jag tag i det som jag har skjutit framför mig ett tag nu. Inte för att det är så ansträngande utan för att det betyder att det snart är dax för Liv att börja förskolan. Jag märkte upp hennes kläder med penna och stryka-på-lappar. T o m strumporna är märkta nu. (Som förskollärare vet man ju att strumpor orsakar mest förvirring då de har en tendens att försvinna och ingen vet vem som är vems.) Märkte att vissa klädkedjor har väldigt glatta namnlappar i kläderna som gjorde att texten flöt ut. Ändå använda jag Polarn o Pyrets märkpenna som många rekommenderat. Någon som har en annan bra penna? 
Ja, nu drar det ihop sig för mig också. På måndag börjar jag jobba igen efter drygt ett och ett halvt år hemma. Blandade känslor inför det!! Hur kan tiden gå så fort när man minst vill det?!