lördag 29 september 2012

På begäran! :)

NU har äntligen rörmokaren varit här och fixat på toan uppe. Vi hade ju gjort klart det vi skulle i april/maj men rörmokaren har haft fullt upp så vi fick snällt vänta. Men nu när det är klart så är det så skönt, ännu en sak vi kan lägga bakom oss. Åh, jag har längtat så efter att få göra iordning. Och det blev så himla bra, ibland går jag upp bara för att titta in där och blir så glad att det blev så fint. 
 Mest nöjd är jag nog över de platsbyggda hyllorna. Vilken tur att Lars kom på att vi kunde ha hyllor där istället för att bygga in tomrummet. Jag tror att det blev en rymligare känsla också, tänk om det hade varit en hel vägg där...Hyllplanen gjorde vi av lite tjockare spontade golvbrädor. 
 Mysigt med alla vinklar. Men inte helt lätt att sätta taklister...


 Det fattas en spegel och sen ska handdukskrokar upp men annars är det färdigt! 

söndag 23 september 2012

Smarrig, knäckig äppelpaj!

Idag har vi röstat om byskolornas framtid. Ska bli spännande att se resultatet och vad som händer...Har också gjort en ny variant av äppelpaj. Den avnjöt vi efter förmiddagens tipspromenad och den var riktigt mumsig! 
Här kommer receptet:
6 st äplen
150 gram smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl ljus sirap
2 msk mjölk
Sätt ugnen på 175 grader. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg dem i en smord ugnsform. Smält smöret i en kastrull. Dra av värmen och blanda i övriga ingredienser. Fördela smeten över äpplena och ställ in i ugnen ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Servera med gammaldags vaniljglass eller vaniljvisp!

lördag 22 september 2012

Nytvättade mattor!

I slutet på sommaren tvättade vi våra stora mattor ute med såpa och med en riktig borste. Och nu när det blivit kallare ute kände jag att det var dax att lägga på mattorna på våra kalla golv. Så idag åkte skurmoppen fram och det skurades golv och las på mattor. Passade på att fota i vardagsrummet när jag höll på. Det såg så städat och fint ut! :) 

 (Ytterdörren ni ser leder ut till den nya verandan på framsidan, ifall ni vill orientera er.)
Lars har äntligen målat en korg som alla plädar får ligga i. Goa och mjuka plädar som är perfekt att gosa in sig i i soffan. Har blivit mer och mer sugen på grått och korgen är målad i en mörkare grå än vad vi tidigare har målat med. Väldigt snygg blev den!! 

tisdag 18 september 2012

Nyckelhängare!

Under helgen fixade vi äntligen en nyckelhängare i hallen. Har irriterat mig länge på nycklarna som hängt på samma krokar som ytterkläderna och letat efter ett nyckelskåp. Vi hittade aldrig något vi gillade så då kom Lars på att vi skulle göra något eget. Han hade hittat en gammal planka med fina ådringar när vi rev på övervåningen och jag fixade krokarna. 

Satte också upp en knoppbräda till Livs kläder. Brädan köpte jag på loppis i somras. Och som alltid när jag målat nåt så måste jag visa en "före-bild" ;) 
Tänk vad lite färg kan göra!

lördag 15 september 2012

Nya taket!

Lovade för ett tag sen att jag skulle visa vad vi höll på med på övervåningen. Ett nytt tak har kommit upp och taklister är också på plats i nästan hela hallen. Är väldigt svårt att ta kort på ett vitt tak men ni får väl ett hum ändå. 

Elektrikerna har varit här och kopplat in el i taket också så nu kan vi äntligen ha en lampa i trappen. 
Vill se hur det såg ut i hallen tidigare kan ni klicka här

söndag 9 september 2012

Köttfärslimpa!

Ja, det ser kanske ut som nåt som katten släpat in men gott var det!!
Har för första gången i mitt liv gjort en köttfärslimpa. Varför jag inte har gjort det tidigare kan man undra för det var ju superenkelt! Utgick från grundreceptet men pressade ner två vitlöksklyftor, hade i 3 tsk oregano, smulade ner ett paket fetaost och blandade ner 100 gram soltorkade tomater som jag skurit i små bitar. 
Åh, vad det var gott!! Testa vettja!

onsdag 5 september 2012

Väskorna fick flytta in!

Väskorna som har stått på altanen fick flytta in nu när vi plockade bort sommaren. Och en hattväska fick göra sällskap. Vet inte riktigt om jag är nöjd. Kanske jag bara behöver vänja mig lite...

Någon som har en idé om vad man kan ha på väggen ovanför soffan? Är en sån stor, tom vägg som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. En tavla känns lite konstigt i en hall, eller?
Denna vecka har jag gått ner till 80 % så idag är jag ledig! Känns helt perfekt att vara ledig mitt i veckan. Dessvärre är Liv sjuk så det blir en lugn hemmadag idag med massa gos från en snuvig tjej!

lördag 1 september 2012

Höstblommor!

Nu tyckte jag att det var dax att slänga sommarens blommor som var fula och slokade. Vid entrén vill jag gärna ha lite blommor ändå, så idag blev det lite nyplanteringar med bl a ljung och prydnadskål. 
 

 Den uppmärksamme kan notera att det fortfarande saknas en trappa vid entrén. Det blir nog en så småningom men inte i höst som vi hade hoppats på.