fredag 26 oktober 2012

Några jobbardagar senare...

...och jag har grymt ont i mina knän. Jag har suttit en massa på huk, på knä eller med korslagda ben för jag har skruvat skivor och spacklat alla småväggar.  
Jag har varit ledig i tre dagar för att vi skulle kunna greja i vårt blivande sovrum. Ja, jag har ju bara kunnat vara med när Liv sovit men igår var svärmor och svägerska här och barnvaktade så jag och Lars gjorde ett 10-timmarspass. Och det va så himla kul att jobba tillsammans ordentligt. Det flyter på så himla bra!! Och det har hänt en hel del de senaste dagarna. 
All gips är nu uppe på alla ytterväggar. Och jag har spacklat ett första varv.
Så här såg det ut i förrgår:
 Och så här såg det ut igår när vi tog kvällen:
 En klädkammare har tagit form. Det har kommit upp både osb och gips på väggarna inne i klädkammaren. Även där är det spacklat det som hittills går att spackla. (Vi kunde inte sätta klart alla väggar förrän elektrikern kommer men han kommer till veckan.) Vi har också satt glespanel i taket i klädkammaren. 
 Mellan klädkammaren och vägen blir det kanske en myshörna av något slag. Vi har inte riktigt bestämt oss.
Klädkammaren rakt framifrån sett.
Här ska det byggas platsbyggda garderober. Och likadant på andra sidan. Rakt fram när man kommer in blir det hyllor eller en byrå har vi tänkt. 
Ja, det var våra jobbdagar det! :) Nu blir det fredagsmys!!
Tack snälla Marita & Karin för att ni barnvaktade så bra!!

lördag 20 oktober 2012

Spegel & handdukskrokar!

Nu har det även kommit upp en spegel och krokar till handdukarna på toan uppe. Så nu är det faktiskt helt färdigt där! 
Spegeln gjorde vi själva av en ikea-ram. Spegelglaset köpte vi hos glasmästaren. En enkel men snygg spegel blev det! Handdukskrokarna satt faktiskt i det gamla badrummet och hade lämnats kvar av de förra ägarna. Den gjorde sig bra här!

söndag 14 oktober 2012

Sovrummet!

När det värsta byggdammet lagt sig på övervåningen, efter att ha renoverat i olika omgångar sen årsskiftet, så kände jag att det var dax att fixa i ordning lite i sovrummet. Vi ska ju få ett stort sovrum i den nya delen, år tvåtusenfemtioåtta eller så, men tills dess vill man ju trivas i det sovrum vi har också. I och med att Liv fick en byrå på sitt rum kunde vi ta ut en byrå från vårt rum som stått lite för det lilla fönstret och gjort rummet mörkt. Bort med allt onödigt som hamnat i rummet i brist på annan plats. Bättre förvaring med lådor i klädholken bakom skynket, nytt överkast och nya kuddfodral. Och ordentligt städat!
Nu känns det mycket bättre men jag läängtar tills vi får klart det stora sovrummet med en stor "gå-in-garderob"! Men som sagt, det är långt dit! ;)

fredag 12 oktober 2012

Namntavla!

Har beställt en namntavla till Liv. Ofta köper man kanske en sån här tavla i doppresent men inte vi inte. ;)  Jag beställde den här. Snabbt levererad och bra service, skickade t ex en förhandsgranskning till mig innan hon printade ut och skickade den. Tyvärr strulade posten en del med skadat paket och jag väntar fortfarande på att min första reklamation ska utredas. 


På Livs rum har det också kommit upp en byrå. Bra med ännu mer förvaring! 

tisdag 9 oktober 2012

Första förskolevurpan!

Ja, då var den första vurpan på förskolan gjord. Liv hade lite för bråttom igår och stod på näsan. Bokstavligen! 
Men tänk att hon ändå är vackrast, trots den röda näsan. ;) 

lördag 6 oktober 2012

Höstbilder!

Idag passade jag på att ta lite höstbilder på Liv. Vilken tur att man har en sån kamera som man har idag. Så att man kan knäppa massa bilder och sen gå igenom och radera. Det blir en del tokiga kort med bl a fokus på helt fel ställe. 
Här kommer iallafall ett urval: