söndag 27 oktober 2013

Perfekt i mörkret!

Så har man dragit tillbaka klockan en timme och gått in i vintertid! Hua va fort det blev mörkt i eftermiddag! Då fick en ljusslinga, som jag annars haft framme till jul men som inte är direkt julig, komma fram! Hängde den över det gamla fönstret i hallen och det blev genast mycket mysigare! Tror jag ska köpa fler ljusslingor, de lyser upp på ett trevligare sätt än lampor tycker jag!

onsdag 23 oktober 2013

Saker som gör mig irriterad! Favorit i repris!

Satt och gick igenom gamla inlägg och hittade det här. Kul när man kan skratta åt sig själv!!
När man är gravid så har man hormoner i rubbning och man får raseriutbrott, har jag hört. För egen del märker jag ingen skillnad utan går igång på det jag brukar gå igång på. Det mest irriterande jag vet är:

* Folk som trycker på knappen vid övergångsställen och ändå går över innan det blivit grönt för dom så en annan i bilen ska sitta med rött i en hel minut som ett dumfån och stirra och ingen jävel går över.
* Folk som inte kan dra sina bonuskort och betalkort INNAN alla varor är inslagna. Går i typ alla mataffärer, dock inte i vissa andra affärer, jag vet.
* Värre är de som börjar leta efter pengar eller plånbok först när kassörskan slagit in alla varor. Helst längst ner i en STOR väska.
* Hantverkare som inte kommer när de sagt, och inte ens ringer och talar om varför.
* Folk som använder blinkers i kurvor. Jo, det va en korsning 1859 men inte nu längre!
* Folk som inte använder blinkers när de ska in på en gata. Eller ut från en korsning. Eller som ligger till höger när de ska svänga vänster. Eller som ligger till vänster när de ska svänga höger.
* Folk som pratar på bion och kör upp ett knä i ryggen på den framför.
* Folk som fäller sätet så långt bak i bussen, tåget, flyget eller Gotlandsfärjan så att man själv knappt kommer ut. Eller får sitta jättetrångt.
* Folk med rågade kundvagnar, särskilt vid jul, som inte kan släppa förbi den bakom som bara ska ha en liter mjölk.
* Bilister som inte kan hålla ut när man är ute och går utan helst ska ta en med sidospegeln trots att de har fri sikt.
* Cyklister som cyklar på den vanliga gatan när det finns en stor och fin cykelväg precis intill.
* Folk som rycker i handtaget när man är på en offentlig toalett. Är det rött i den lilla rutan så är det upptaget. Och märker man att det är låst första gången så behöver man inte rycka en gång till, det är förmodligen fortfarande låst.
Förmodligen kommer listan fyllas på, finns fler saker som jag irriterar mig på :)

Sakta men säkert...

...så närmare vi oss slutet på övervåningen. Just nu håller vi på att spackla och slipa de små väggarna vid dörrkarmen. Och det är ju lite drygt när man ska vänta på spackel som ska torka. Taket i hallen är färdigmålat, sista raden med golv är lagt i sovrummet och foder runt fönstret och dörren till klädkammaren är målat och klart.
 I helgen så kapade Lars och Jan till dörrarna så att de passar. En liten dålig mobilbild på det:
Då sommaren var så varm och härlig så hann vi inte riktigt att göra klart dörrarna. Men de får hänga som de är så länge så får vi måla dem längre fram.
Än är vi inte färdiga för att flytta in men det närmare sig. Vågar jag hoppas att det blir innan jul?

torsdag 10 oktober 2013

Nya foton!

Tyckte det var dax att byta ut lite kort på fotoväggen. Livs fastrar tar så mycket fina kort på henne.
Ovanför soffan har vi haft ramar med bilder från Ikea. De byttes också ut med bilder på Liv. 

 Och i trappen, där vi haft bilder på Liv som bebis, blev det nya svart-vita bilder. 
Kul att förnya! 

söndag 6 oktober 2013

Taket uppsatt!

Så var taket äntligen uppe! Nu är frågan, måla eller inte måla?! ;-)

onsdag 2 oktober 2013

Muren, före och efter!

Så har vi äntligen tagit tag i inomhusprojekten igen efter en varm och härlig sommar. Det första vi tog tag i var muren. Mest för att den ska sluta att damma så att vi kan ta bort plasten som skyddar mot vårt nya sovrum och övervåningen på den gamla delen.

Kan ni förstå att vår toalett var på denna yta förut med handfat som satt fast i muren?! Är ni nyfikna på hur det såg ut kan ni kolla HÄR.