måndag 30 december 2013

Året som gått - huset!

Dax att summera ännu ett år. Och vad vi har gjort på huset. 
Altanväggen!
Vi hade planerat att komma igång med utomhusprojekten i mars ca men våren var kall så vi höll på i sovrummet så länge vi kunde. Men i början på maj så tog vi tag i att riva brädfodring på altanväggen. De två sista fönstren skulle bytas. Det gick ganska smidigt och till slut blev även smygarna på insidan gjorda. 
   
Entrén!
Vi njöt av en alldeles underbar sommar men till slut slog rastlösheten till och vi började med trappen. Det tog lite mer tid än vad vi hade trott från början men när hösten kom var den också färdig.



Sovrum, hall och klädkammare!
 I vårt sovrum har vi hållit på att greja under ganska lång tid. Eftersom det rummet är på övervåningen på utbygget så har det varit stängt dit och man har inte "sett" det på samma vis som om man hade grejat i vardagsrummet t ex. Väldigt skönt! I början av året såg det ut så här:





 När vi var klara ute så fortsatte vi däruppe. Jag hade som mål att vara klar till jul men redan till min födelsedag i november flyttade vi in. 







torsdag 26 december 2013

God fortsättning!

Hoppas julen har varit till belåtenhet. Här har det varit riktigt bra. I år valde vi att beställa mat så tiden i köket blev betydligt mindre. Jätteskönt!
Vi har, sedan Liv föddes, tagit familjekort framför granen. Så även i år fast denna gång med självutlösaren på kameran eftersom vi glömde bort det på julafton när vi hade fullt hus! Men det gick bra det också.

tisdag 24 december 2013

God Jul & Gott Nytt År 
önskar vi er alla!

måndag 23 december 2013

Förberedelser!

Dan före dopparedan! En ganska lugn dag! Lite förberedelser inför morgondagen då min familj kommer hit! Vi har möblerat om lite för att få plats med alla, lagt på dukar och gjort bordsdekorationer! Lagt upp julgodis och gjort egna etiketter! Granen är klädd och julskinkan är kokt så nu blir det bara lite småplock innan vi landar i soffan! Kika gärna in imorgon, då finns kanske en hälsning från oss!

söndag 22 december 2013

Internetshopping!

Har länge sett denna fina ljusstake på en blogg och i måndags kom jag på att jag skulle beställa en likadan. Två dagar senare fick jag hämta ut ett paket, perfekt! Och jag som var liite orolig att det inte skulle hinna fram till jul. Den är väldigt fin utan ljus också tycker jag och när den står på spiskupan får det bli utan...

torsdag 19 december 2013

Jul i hallen!

Fixade lite i mitt gamla fönster. Träbokstäver och små träplattor med jultext på fick komma upp. Hissgardinen är från textilonnet. Kuddfodralen fanns inte kvar där men jag hade tur och fann likadana på Living. Lampkjolen är från Ullared!



onsdag 18 december 2013

Bounty!

Jisses, vilket gott godis vi har gjort! Och lätt att göra, inget kulprov som man ska göra och inte så mycket pass. Det puttrade själv på spisen. Så om det är någon som inte har gjort klart allt julgodis så prova detta!!


Bounty!
1 dl grädde
1 dl kondenserad mjölk
0,5 dl sirap
1 msk kakao
25 gram smör
1 nypa salt
100 gram mjölkchoklad
2,5 dl kokosflingor
ev mjölkchoklad att doppa bitarna i

Blanda grädde, kondenserad mjölk, sirap, kakao, smör och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme i 15-20 minuter. Rör om då och då. Tag av kastrullen från plattan och rör ner chokladen så att den smälter helt och rör sen ner kokos. Häll upp smeten i en bakform klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen några timmar. Skär upp godiset i lagom stora bitar. Vill man kan man doppa de i smält mjölkchoklad när de stelnat.

söndag 15 december 2013

Luciafest!

I torsdags var det Luciafest på Livs förskola! Tre avdelningar med barn som tillsammans sjöng så fint! Fast Liv satt mest med fingrarna i munnen! :-) Glad ändå att hon var med och gick och inte var ledsen!
Nu laddar vi för nästa vecka, sista veckan innan vi går på en lång ledighet! Välbehövligt!!

söndag 8 december 2013

Julmysigt vid entrén

Har gjort lite mysigt vid vår entré. Nu när vi har en trappa så känns det så himla mycket roligare att pynta än vad det gjort tidigare. Lars hjälpte mig att sätta upp ett armeringsnät på väggen. Där har jag hängt upp mina ljuslyktor, ett hjärta och satt tallris i zinkkrukor. Har även gjort en äppelkrans av riktigt röda äpplen. På trappan har jag b la ställt en gammal kälke och en hink med en liten gran i.

 På dörren hänger enkla kransar av granris.


söndag 1 december 2013

Lyktor!

Har gjort egna lyktor av konservburkar! Använde en vattenfast märkpenna för att märka upp mönstret! Och då gjorde jag små prickar! Sen fyllde jag dom med vatten och ställde in i frysen! När de frusit var det bara att börja slå hål med en liten spik och en hammare! Gjorde också hål för att kunna hänga upp dom med ståltråd! Mysiga va?!