onsdag 29 januari 2014

Före & efter, nya sovrummet!

Sista inlägget i serien "före-efter". ;) 
Maj 2010
November 2013

måndag 27 januari 2014

Före & efter, övervåningen på utbygget!

Oj, detta var ett tag sedan. Där innanför timmerväggen och bakom isoleringen låg vårt förra badrum. Och på sidan var det "kattvind" förr.
  

Det är svårt att tro att det på tegelväggen satt ett handfat och ett hemmasnickrat badrumsskåp. Kan lova att jag blev glad när Lars fick fram en tegelvägg bakom allting.lördag 25 januari 2014

Före & efter, gamla toan-nya hallen på övervåningen!

För ganska exakt två år sedan började Lars riva ut badrummet på övervåningen. Det var här igenom vi skulle ta oss ut till vårt nya sovrum.
När Lars rivit ut allting så tog vi hjälp av en snickare en dag för att regla upp golvet och taket. Och såklart hade vi rörmokare och elektriker här som fixade med sitt.


onsdag 22 januari 2014

Före & efter, hallen på övervåningen!

Dörren in till Livs blivande rum.
När det såg ut så här så undrade vi vad vi hade gett oss in på. Detta är nog det värsta byggkaoset vi har varit med om, vi höll på i flera rum, flyttade väggar och tog upp golv. Allt bestämde vi själva. Vi la ut brädor på golvet för att få en känsla över hur det skulle bli, vi vinklade toaletten och provsatt.


Dörren tills Livs rum och toalettdörren till vänster. 

tisdag 21 januari 2014

Före & efter, hallen

När snickarna hade gjort klart sitt arbete så såg det ut så här: 

Badrum och golvet i tvättstugan lejde vi bort (tyvärr, det är det enda jag ångrar med utbygget). Senare hade vi en snickare här som tog ner timmerväggen mellan nya huset och utbygget. Annars gjorde vi allt själva. Golvet i hallen la dock Jan åt oss.


måndag 20 januari 2014

Före & efter, baksidan!

Så här såg baksidan av huset ut när vi köpte det. Den lilla utbyggnaden rymde en liten hall, med plats att hänga av sig ytterkläder. Kylskåpet stod där också, köket är precis innanför den hallen. De tidigare ägarna hade frysbox ute i uthusen men vi skaffade en liten frys direkt när vi flyttade hit, som också fick plats där. Ja, det var inga större ytor när man klev in innanför dörren. Vi visste redan när vi köpte huset att vi ville bygga ut. Och när vi bott här ett halvår ungefär var ritningarna till ett utbygge klara.
söndag 19 januari 2014

Före & efter, framsidan!

Det händer inte så värst mycket nu på Myra. Jullunken sitter fortfarande i. Vi har egentligen flera saker att ta tag i men allt kommer att medföra att vi snart är i alla rum och håller på. Men vi får väl helt enkelt börja nånstans och så får det se halvgjort ut där rummen möter varann.
Satt och kollade igenom gamla kort för att få lite inspiration igen. Och då blev jag så sugen att visa er en massa före och efter-bilder. Så i brist på nya projekt så visar jag upp några gamla.

Framsidan: 
Nytt tak, ny brädfodring, nytt fönster på övervåningen och ett nytt fönster i vardagsrummet (längst ner till höger). Bort med betongstommen och resten av frunten och en ny större och djupare veranda. Frunten på övervåningen förlängd. Verandan är inte riktigt färdig. Vi väntar på elektriker så vi får ljus. En trappa ska byggas och sen ska det bli någon form av staket.

söndag 12 januari 2014

Vardag igen!

Så drog vardagen igång igen efter många dagars ledighet. En morgon när vi hade gått upp fick Liv se på tv en stund medan jag gjorde mig i ordning. När jag skulle hämta Liv var det två stycken som myste i soffan. Grållan kan vara nära Liv men har nog aldrig sett dem ligga så här, mysigt!!
Äntligen kom det snö också så lite senare blir det långpromenad. Solen skiner också så ut och tanka energi!