onsdag 23 april 2014

Morots-och linfröbullar.

Har bakat ett så gott bröd så det har blivit lite av en favorit här hemma. Idag gjorde jag det igen, dubbel sats denna gång så det räcker ett tag. För den som vill prova kommer receptet här:
ca 20 bullar. 225 grader.
25 gram jäst
5 dl vatten
50 gram smör eller margarin, rumsvarmt
2 tsk salt
2 msk honung
2 rivna morötter
1 dl linfrön
5 dl (275 gram) rågsikt 
9 dl (550 gram) vetemjöl
Rör ut jästen med ljummet vatten i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen tills den är smidig, 7-10 min för hand eller ca 5 min i maskin. Jäs ca 1 timme. 
Ta upp degen och knåda den lätt. Dela degen i ca 20 bitar och rulla dem till bullar. Pensla bullarna med vatten och strö på linfrön. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Jäs ca 30 min utan bakduk. Grädda 10-15 min mitt i ugnen. Låt bullarna svalna på galler utan bakduk.

måndag 21 april 2014

Liv bland vitsipporna.

Oj vilken varm och fin dag vi haft idag. Efter maten tog vi en tur till "vårt" vitsippe-ställe för att ta lite kort. Liv var väl inte på det bästa modellhumöret men några bra bilder blev det. Och som en liten muta blev det glass på Sunne sen.

måndag 14 april 2014

Påsk!

Så var vi inne i påskveckan och vi har tagit lite ledigt. Hoppas att få lite gjort hemma och kanske drar vi iväg på någon utflykt. 
 Har fixat lite ute på trappen. Dekorerade ägg med fina fjädrar och gjorde egna kransar av björkris.
 Satte påskris i en gammal mjölkkanna och planterade lite penséer.
 Och mina ägg i en korg av hönsnät. Tre nya ägg blev det i år.
 Och påskris i en stor glasburk.

Rockring!

Liv hade namnsdag igår och fick en liten present av oss. Hon hade pratat ett tag om att de har rockringar på förskolan så då fick det bli en sån. Lite svårt att få snurr på den men övning ger nog färdighet.

söndag 6 april 2014

Golvet är gjutet!

I går gjöt Lars och Jan golv där kaminen ska stå. Eftersom ett avloppsrör låg tills viss del ovanpå det förra golvet så blir det som en platå nu. 

Direkt fick man en känsla av hur golvet kommer att se ut. 

fredag 4 april 2014

En vägg med tavellister!

För ett tag sen satte Lars upp tre tavellister. Jag tycker om att ha kort framme och när vi tog så fina kort på kusinerna så var jag ju tvungen att ta ett exemplar (mamma och pappa fick varsin uppförstoring när de fyllde 60 år ifjol)!