måndag 30 juni 2014

Auktion!

När det regnade som mest i lördags så var vi på gårdsauktion. Tänkte som så att om det var dåligt väder så skulle det inte bli så mycket folk. Och det stämde ganska bra. När vi kom dit och någon timme fram så var det ganska mycket folk och det jag hade sett från början blev dyrt. Men sen tröttnade fler och fler och i slutet så fick vi gå och hämta sakerna vi var intresserade av och då blev det riktiga fynd. Gladast är jag över kälken/boben som jag gav 100 kr för!! Den kommer bli perfekt ute som prydnad när snön kommer. (Tror den blir grå när den torkat klart, den ena meden var torr när jag var ute och tog kort förut. )
Skrivbordet gav jag 60 kr för, pallen som jag tänkt måla och ha på Livs sovrum fick jag för 30 kr. 


Solstolarna tänker jag mig vitmålade och med ett snyggt tyg på. Blir det inte bra så gör det inget, köpte alla tre för en tjuga.

lördag 28 juni 2014

Tadaa!

Nu är trappen trären! Det är lite lack kvar på sidorna men det värsta, med allt mattlim, är borta! Och det var faktiskt inte så jobbigt även om det känns i varenda muskel i händerna och armarna! Och ryggen och magen har fått ett träningspass! Men det är det värt för vi fixade det själva!!

onsdag 25 juni 2014

Trappen!

Som jag skrev tidigare så hade vi bestämt oss för att ta hjälp för att göra i ordning trappen. Innan vi åkte på semester så kom hantverkaren hit för att titta och HERREGUD vilken människa!! Så dålig attityd och nonchalant så när han hade gått så kände jag rent spontant att jag hellre skulle slipa trappen med nagelfilen än att han skulle sätta sin fot här igen. Så efter lite googlande och ett besök till bästa färgaffären så fick vi med oss ett färg- och lackborttagningsmedel hem. Det testade Lars förut och det verkar som mattlimmet släpper rätt bra. 
Fortsättning följer...Sista kvällen!

tisdag 24 juni 2014

Om dagarna!

Vi höll ofta till vid poolen på förmiddagen. Skulle man få solstolar fick man gå dit innan frukost och lägga ut poolhanddukar. Men vi bodde nära både poolen, restaurangen och havet så det var ingen större ansträngning.


 Innan vi åkte köpte vi en litet sandkit som var toppen att ha med. Egentligen hade vi sagt att vi skulle köpa något där nere men det var inte så billigt som vi trodde det skulle vara. Lite nostalgi också med tanke på väskan som "alla" hade på 80-talet.
Stranden var ganska grovkornig med lite större "småsten" och var inte långgrunt alls. Men det funkade bra ändå för Liv höll sig i strandkanten och tyckte vågorna var lite läskiga och ville inte gå i själv. Var hon i Lars famn så var det desto roligare. Första dagen var havet ganska lugnt medan det var ordentliga vågor de andra dagarna.
Lyckades att fånga en bild på Liv och Lars precis i en våg.

måndag 23 juni 2014

Seven seas side!

Så gick en vecka i rasande fart och vi är hemma tillbaka. Vi har haft det så himla gött och det var helt underbart att få resa iväg och bara vara tillsammans! Tänkte visa lite bilder från resan. Delar upp det lite så först ut är bilder från hotellet och området.

Bilden är tagen från entrén och var ganska pampig med fontäner i olika nivåer. 
Sett från andra hållet.
Det ena poolområdet. Här var vi inte unågon dag, vi tyckte det andra poolområdet var bättre och mer lättöverskådligt.

Här låg vi istället i stort sett varje förmiddag. En separat barnpool med rutschkana och en grundare del i den stora poolen.

 Allén på väg ner till stranden. Bilden är tagen från trappen utanför receptionen och baren.
Lite längre ner, närmare havet.
 Härliga palmer på området.
 Vårt hus som vi hade ett rum i.
 Och till sist havet!!


tisdag 10 juni 2014

Sommarens läsning!

Har beställt några böcker inför semestern! Den översta är dock Lars men vem vet, kanske läser jag den också! Funderar på vilka jag ska ta med mig till Turkiet, för gissa om jag ser fram emot en bra bok i solen eller under ett parasoll med solvarma vindar och inte ha en massa måsten som "jag ska bara"!

fredag 6 juni 2014

Äntligen!

Så kom äntligen rutschkanan och gungställningen som Liv fick i 3 års- present. Vi lyckades beställa från ett företag som gick i konkurs medan vi väntade på leveransen så vi fick börja leta igen och beställde sen från Skånska byggvaror. 
På förmiddagen idag kom Jan med grävaren och han och Lars grävde, körde bort jord och satte ner plint. Det tog i stort sett hela dagen och det var två trötta kroppar som tog kvällen. Men Liv är nöjd och glad över att äntligen fått sin rutschkana.


Tack alla som var med och bidrog till Livs present!
Och Tack Jan för hjälpen idag! 

tisdag 3 juni 2014

Rundtur i hallen!

Skulle ju visa er en bild på golvet när det blev färdigt men fogen hann knappt att torka innan det var belamrat med verktyg igen. Det ser verkligen ut som "hej-kom-och-hjälp-mig" i hallen. Och det känns som det tar så lång tid att få i ordning. Kanske för att man ser det varje dag och passerar flera gånger om dagen. Nu är i alla fall (nästan) all panel uppsatt. Det ska upp lite på den väggen som blir bredvid muren.  
Två trappsteg blev gjorda innan vi bestämde oss att ta hjälp av någon som kan och som har de verktyg som krävs. Vi gör så mycket själva så vi kan med gott samvete ta hjälp.

Smygen mellan hallen och köket togs bort och vips så är vi halvvägs in i köket också och grejar. 
 En skiva är färdigmålad eftersom elementsröret blir i vägen för att kunna måla det. Vi har dessutom tagit ner resterande element i huset för att blästra dom och få dom ommålade. Lite jobb på de väggarna också då elementen aldrig varit nerplockade tidigare.
 (Panelen möter muren ifall ni tycker det ser konstigt ut.)

måndag 2 juni 2014

Liv cyklar!

Oj, vad maj månad gick fort. Vi har haft flera varma dagar som vi försökt ta tillvara på och vi har så smått börjat räkna ner till semestern. Detta år går vi på semester redan den 13 juni och det är ju verkligen snart!! Liv har fått låna en cykel av grannarna som är rolig ungefär två minuter åt gången. Kan inte begripa vart hon ärvt det dåliga tålamodet ifrån...;)

Maj månad innebar också att fibern blev klar och jädrar vad fort det går på nätet nu.