söndag 27 juli 2014

Kårebolssätern.

Igår tog vi en tur till Kårebolssätern. Lars föräldrar har en stuga där som vi utnyttjar alldeles för sällan. Dagen bjöd på sol och värme och ett tag var det riktigt kvalmigt.
 Utsikt från stugan.
 Den lilla röda stugan som rymmer ett rum, kök och en liten sval.
 Vi badade och t o m jag doppade mig. Liv älskar vatten så hon var i länge och kastade bl a boll med faster Karin.
Det blev också lite metande. Liv fick napp flera gånger men bara små små fiskar.

fredag 25 juli 2014

Elementen!

Nu är elementen på plats, blästrade och målade. Väggarna bakom är fina med hela gipsskivor och färg. Ni ska vi bara invänta rörmokarn som ska sätta ihop dom och sätta på nya termostater.

söndag 20 juli 2014

Tusenfryd!

 I torsdags drog vi, tillsammans med några vänner, till Tusenfryd i Norge. Det är en nöjespark som ligger strax utanför Oslo. Och det är en riktigt bra nöjespark. Det bästa är nog att man betalar inträde och sen får man åka så mycket man bara orkar. Och det gjorde Liv. Elva karuseller tror jag det blev, t o m en liten läskig berg-och dalbana vågade hon åka.

Mycket nöjda över dagen är vi och kan verkligen rekommendera Tusenfryd. 

måndag 14 juli 2014

Blomlåda!

När jag gjorde i ordning på altanen tidigare i sommar så fann jag en blomlåda som vi hade på vår balkong när vi bodde i lägenhet. Jag har varit på väg att slänga den flera gånger men den har på något vis blivit kvar. Och i år fick den komma fram men först målade jag den. 
Såklart ;)fredag 11 juli 2014

Vilstolen, före & efter.

Här hemma är det mest jag som står för målningen. Både när det gäller foder, lister, smygar eller möbler. Men när det handlat om spraymålning så har jag varit lite feg och överlåtit det till Lars. Men nu var det så mycket jag ville ha målat och så mycket annat som Lars behövde göra så då var det bara att prova. Och jisses vad kul det var!! Jag har gått lös med färgsprutan och målat flera saker. Gungstolen såg ni igår och idag visar jag vilstolen. Som jag länge velat måla men som aldrig blivit av. Stolen fick samma färg dom gungstolen, ljusgrå. Det blev fint mot det ljusa på vårt rum. Ett fårskinn ska jag ha där så småningom och en nackkudde.

torsdag 10 juli 2014

Gungstol, före & efter.

Fick köpa en gungstol av min systerdotter som hon haft när hon var liten. Självklart fick den inte vara träfärgad utan blev målad ljusgrå. Blev en helt annan stol, mycket snyggare om jag får säga det. Nu ska stolen få stå på Livs rum.


fredag 4 juli 2014

Citronkladdkaka!

Ikväll hade vi besök av min bror och familj. Och då var jag ju tvungen att baka nåt gott till fikat. :) Har tänkt ett tag att jag ska prova att göra en citronkladdkaka. Jag har ju fått lite dille på citron efter den goda citronglassen vi åtminstone Turkiet. Så det fick det bli idag. Recept om någon vill prova denna friska och smarriga kladdkaka:
150 gr smält smör
2 ägg
2.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl mjöl
rivet skal från en citron plus saften

150 grader i 30-40 min. Jag hade min inne längre för efter 40 min va den fortfarande väldigt dallrig. 
Serverade med vaniljvisp och det va riktigt mumma! 

tisdag 1 juli 2014

Murat!

Idag har det arbetats hela dagen på Myra! Lars och Jan har murat upp där kaminen ska stå. Nu får det stå ett tag innan det är dax att putsa.