onsdag 14 september 2016

Älskade Grållan!

Det blev tomt på Myra utan dig!
Även om det känns väldigt tungt och ledsamt så är vi glada och tacksamma att du kom till oss, den där midsommarhelgen för sex år sedan.
Älskade Grållan, hoppas vi ses igen!

lördag 10 september 2016

Så goda tekakor!

Förra helgen när vi skulle äta soppa till middag så gjorde jag tekakor till. Är ju inte mycket som slår nybakat bröd alltså och dessa var alldeles underbart goda.
Receptet har jag hittat här. En jättemysig blogg som jag gärna läser.

onsdag 7 september 2016

Mitt nya loppisbord!


Var på förhandsvisning av en loppis förra veckan och köpte lite saker. Såg detta bord men kunde inte riktigt bestämma mig om jag ville ha det eller ej. Men till slut bestämde jag mig. Tänkte att det är ju alltid bra med ett litet bord. :) När jag fick hem det så provade jag om det fick plats i hallen. Hade inte alls tänkt ha det där men det passade ju perfekt!

Ändrade om lite i mitt fina växthus i fönstret. Växthuset fick jag i sommarpresent ett år av föräldrar på jobbet och jag tycker så himla mycket om det. Försöker byta ut innehållet lite då och då och nu fick det bli lite höst däri. Och mina fina gamla flaskor från apoteket får stå där också.

lördag 3 september 2016

Uthuset!

Det är så tråkigt när man tror att man har varit med och tagit kort innan man dragit igång ett projekt. Tyvärr så hade jag inga nytagna bilder på hur det såg ut precis innan vi började riva utan fick leta i arkivet. Detta var det bästa jag kunde hitta, tagna 2010. Så under ytterligare sex år så har skicket på uthuset försämrats en hel del.

Detta kort knäppte jag på midsommardagen, när Lars började riva.
Lite senare:
Och nu:
Vi har satt igen en av dörrarna till vedboden och gjort nya foder. Det saknas fortfarande någon slags bräda under dörrarna och de ska också målas. Får se om vi hinner måla i år.
Vi har grävt ur därinne, dränerat, gjutit plint bl.a i hörnen, satt upp hängrännor och stuprör på baksidan och brädfodrat gaveln och på framsidan, ända fram till jordkällaren. 
Vi har också grävt ur på sidan, lagt markduk och haft på ett gruslass. Det behövs lite mer för det räckte inte riktigt. Gruset går ju också på framsidan. Hängrännor ska upp även på framsidan. Min förhoppning är att jag också ska hinna måla invändigt i Boa men till veckan när det ska bli fint väder har jag jättemycket på jobbet så det känns inte som jag kommer hinna det tyvärr...Men SEN tror jag uthuset får vila till våren.