lördag 9 augusti 2014

Vädret och dess konsekvenser...

Fy vilket oväder vi var med om tidigare i veckan. Nu i efterhand så förstår man att man får vara glad att det inte blev värre för oss än det blev. Ovädret kom från ingenstans och drog med sig Livs studsmatta som om det vore en vante och knäckte den på sina ställen. Som tur var så stannande den mot körsbärsträdet men jag fick panik och var rädd att den skulle fortsätta bort på vägen och orsaka något riktigt hemskt så jag tvingade med mig Lars ut för att surra fast den i trädet. Inte så smart egentligen så här i efterhand när åskan var precis över oss...Dessutom blåste den bort en nockpanna på vårt stora uthus och några takpannor på vår lillstuga. Men som sagt det kunde varit betydligt värre.
 När vi tog oss ut och tittade på förödelsen så såg det ut så här vid Nils Holgersson:
Efter ovädret kändes det mer aktuellt att få bort vår gran. Ända sen vi flyttade hit så har vi sagt att den ska bort men det har aldrig blivit av. Förrän nu. Förmodligen kommer inte vi att vara med om något liknande oväder igen men nu är den iallafall borta. Och det känns skönt!!

Tack Leif för hjälpen!!

2 kommentarer:

Emma sa...

Usch vilket extremväder vi har haft! Ser att träden fallit som käglor när man går i skogen. Var orolig för vår stora tall och nu ska kommunen komma och titta på om den ska bort. Skönt att slippa oroa sig för sånt!

Kram

livet på myra sa...

Skönt om de tar bort den. Inte kul med stora träd nära huset. Oftast går det ju bra o det är heller inte ofta det blåser så men ändå...