Mmm, mitt nya favoritknäcke. Så enkelt att göra i långpanna och sedan bara bryta isär. Här kommer receptet:
(Obs! Bild tagen innan den åkte in i ugnen)
1/2 dl linfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1/4 dl pumpakärnor
3/4 dl solroskärnor
2 dl majsmjöl
1 krm salt (men jag tar lite extra)
1/2 dl olivolja
2 1/2 dl kokande vatten
flingsalt
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna eller plåt.
Blanda alla frön och kärnor tillsammans med majsmjöl och salt i en bunke. Tillsätt oljan och rör om. Koka upp vattnet och tillsätt det.
Vänd ut smeten på bakplåtspappret och bred ut den jämnt över hela pappret, ända ut i kanterna. Strö lite flingsalt över hela smeten.
Grädda mitt i ugnen i ca 70 minuter.
Låt kallan helt.
1 kommentar:
Låter gott! De ska ja prova.Kram från farmor.
Skicka en kommentar