Till påsk provade jag att göra citronbiskvier. Det var första gången och det var lite pilligt men helt klart värt det för det var riktigt mumsigt!! Prova!
Botten:
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
Fyllning:
150 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2 1/2 dl florsocker
1 halv citronskal och saft
1 msk vaniljsocker
200 gram vit choklad
Ställ ugnen på 175 grader.Riv mandelmassa i en bunke och rör ihop till en deg med äggvitan och sockret.Klicka ut på en plåt, platta till lite. Grädda mitt i ugnen ca 10-18 minuter. Rör ihop fyllningen, ha eventuellt lite mer florsocker så konsistensen blir bra. Bred ut ett lager på biskiernas undersida. Ställ svalt och smält chokladen. Doppa sedan biskvierna i chokladen. Tänk på att inte chokladen får vara för varm, då kan den rinna av.
Receptet har jag hittat på Jennys matblogg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar