Oh my god vilken god kola jag fick till här om dagen. Gillar man lakrits ska man verkligen prova denna. Ni hinner innan jul! :)
Det här behöver du :
3
dl grädde
3 dl strösocker
1 msk siktad kakao
80 – 90 gram turkisk peppar ( halva påsen – eller mer om så önskas). Jag tog 80-90 och det räckte fint.
1 dl ljus sirap
1 msk smör
3 dl strösocker
1 msk siktad kakao
80 – 90 gram turkisk peppar ( halva påsen – eller mer om så önskas). Jag tog 80-90 och det räckte fint.
1 dl ljus sirap
1 msk smör
Garnering: Rivet citronskal av en citron och flingsalt.
Gör så här:
Mät upp samtliga ingredienser i en bredbottnad gryta, och låt koka upp under omrörning.
låt koka tills temperaturen nått upp till 120 grader ( ca 12- 15 minuter brukar det ta)
Har du ingen termometer så ska kolan klarar av * ”kulprovet” innan den är färdig.
När kolan är klar så rör ner smöret, och häll ner i en lagom stor form – klädd i bakplåtspapper. När den svalnat något hade jag på det rivna skalet och flingsaltet.
Låt kolan stelna / och svalna innan du skär lagom stora godisbitar av kolan.
Mät upp samtliga ingredienser i en bredbottnad gryta, och låt koka upp under omrörning.
låt koka tills temperaturen nått upp till 120 grader ( ca 12- 15 minuter brukar det ta)
Har du ingen termometer så ska kolan klarar av * ”kulprovet” innan den är färdig.
När kolan är klar så rör ner smöret, och häll ner i en lagom stor form – klädd i bakplåtspapper. När den svalnat något hade jag på det rivna skalet och flingsaltet.
Låt kolan stelna / och svalna innan du skär lagom stora godisbitar av kolan.
Mmmm, så gott. Salt och lite syrligt i en härlig kombination.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar