Vissa måndagar har vi heldagsplanering på jobbet. Då turas vi om att vara hemma hos varandra och en av gångerna när vi var hemma hos M så blev vi bjudna på lasagne, en vegetarisk variant. Jag har gjort den 2-3 gånger här hemma så det är verkligen en lasagne som jag rekomenderar.
Receptet kommer här:
3 purjolökar eller 3 vanlig gul lök. (Jag brukar ta en rejäl purjo bara)
1-2 vitlöksklyftor
rapsolja eller annan olja/smör
500 gram krossade tomater
1 dl röda linser
1/2 dl tomatpuré
1 grönsaksbuljong
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
svartpeppar
1 msk basilika, färsk eller torkad
9 lasagneplattor
500 gram keso
2 dl riven ost
Sätt ugnen på 225 grader. Strimla eller hacka löken, fräs i fett i en gryta. Rör i krossade tomater, tomatpuré, röda linser, buljongtärning, grädde, salt, peppar och basilika. Låt såsen koka upp. Varva grönsakssås, lasagneplattor och keso i en ugnssäker form. Avsluta med sås och strö över riven ost. Grädda i ugnen tills lasagneplattorna är klara, ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar