torsdag 28 mars 2013

Påskpynt!

Åh, vad härligt det är att vara långledig! Jag är ju alltid ledig onsdagar och idag tog jag en extra föräldradag. Så nu är jag ledig ändå tills tisdag, det ska bli skönt det! Dock är det inga lata dagar direkt, vi håller på för fullt på övervåningen. Det får jag visa er en annan dag. Idag får ni hålla till godo med lite påskpynt. 


Massa chokladägg ska jag äta, det kan jag lova!

söndag 24 mars 2013

Söndag den 24 mars!

Och jag har blivit faster igen och Liv har fått ytterligare en kusin. Även denna gång blev det en fin pojke på 3920 gram och 53 cm lång. Stort grattis till Morgan och Nathalie och såklart också till Melwin som har blivit storebror! 

lördag 23 mars 2013

Lite tankar en lördag!

Jag har funderat ett tag på vad många det verkar vara som stressar igenom livet och inte kan vara nöjd med det man är i just nu utan hela tiden ska se framåt. Det blir väldigt tydligt i bloggvärlden och då tänker jag framförallt på inredningsbloggar. I oktober, typ, börjar många tjata om adventstider, att det är såå mörkt på kvällarna och att man längtar tills man får ta fram stjärnor och stakar så att det blir ljusare. Vet inte hur andra gör men när jag tar fram stakarna så ersätter jag de andra lamporna man har i fönstren. Hur kan det då bli så mycket ljusare? Ett tips i oktober, från mig, är att sätta glödlampor med högre watt i de vanliga lamporna så får man mer ljus. Eller tända massa värmeljus. Ett tips bara. 
I alla fall. När man då är ute i december och stakarna suttit uppe ett par veckor då eftersom man inte kan hålla sig till första advent, ja då börjar man tjata om julen och lediga dagar, åh, vad man ska mysa och ta det lugnt. Jo säkert! När Annandag jul kommer ska stakarna bort för "guud vad trött man är på julen" då. Hallå, här sitter jag fortfarande och äter uppvärmd frestelse! Nu längtar alla bloggare istället efter ljuset som dumt nog försvann när stakarna åkte bort. Pastellfärger hit och pastellfärger dit. Tur att det kommer en påsk mellan. Då tar man fram tuppen och hönan i februari eller så beroende på när påsken kommer. Men tur att påsken är kort för då kan man slänga ut riset så fort man svalt det sista ägget. Och nu är det då fritt fram för våren. Man kan knappt bärga sig. Här ska det sittas i solväggar och man ska skura altanen och dra fram utemöbler trots att snoren rinner i vårblåsten. Så här fortsätter det. Snart längtar man till sommaren och semestern och sen längtar man efter att mysa inne i höstmörkret med tända ljus. Fast inte för länge för då blir det deprimerande och man måste ta fram stakarna.
Nu säger inte jag att jag aldrig längtar till något som ligger framför mig. Men jag har på sista tiden börjat njuta mer av dagen som är idag och tiden som är just nu. Jag försöker se tjusningen med alla årstider för det är liksom ingen idé att streta emot något som man inte kan påverka. Jag tycker livet är alldeles för kort så jag behöver inte skynda på det. Livet pågår varje dag. Ta vara på det! 

onsdag 20 mars 2013

På gång!!

Nu händer det mycket på övervåningen. En roligare period nu när man gör saker som syns direkt och som man inte bara bygger in. Idag har vi satt upp karmen och dörren till klädkammaren eftersom all målning är klar där nu. 

 En målad sockel ska limmas fast under garderoberna och sen ska färgen få torka ordentligt innan vi börjar sätta upp lådor och hyllplan. Men man är ju så nyfiken på hur det kommer att bli. 
 Golvet köpte vi förra helgen. Taklamporna kom igår och idag beställde vi tapet till fönsterväggen. 
Lars har gjort ren timmerväggen och grundmålat den. Jag har kvistlackat alla lister, socklar och foder. De som är i bild är inte de enda kan jag säga...

tisdag 12 mars 2013

Liv pärlar!

Idag när vi kom hem från förskolan tog vi en promenad i det fina vädret. Därefter lite mellis och sen tog jag fram pärlor. Liv har gjort något armband på förskolan men inte haft några egna pärlor förrän nu. Och oj, vad det gick undan att pärla. Ett armband blev det och ett nytt påbörjat innan hon fick för sig att det var roliga att flytta pärlorna från burken till bordet och tillbaka...lördag 2 mars 2013

Klädkammare och tak!

Att bygga egna stommar var tydligen inte helt enkelt. Hade det varit jag så hade jag nog gett upp men Lars och Jan har kämpat på där uppe och tänkt så det knakat. Nu är den ena sidan uppsatt i alla fall, sen ska det måttas vart alla lådor ska vara och det ska målas och så men jag tror att det svåraste är gjort nu.  

 Bara andra sidan kvar...
 Taket är uppe och färdigmålat.

Skitsnyggt, eller hur?