tisdag 22 februari 2011

En vecka gammal!

Tack snälla ni för alla gratulationer!
Tänk att det redan gått en vecka sen Liv kom! Vart tog den vägen?
"En -veckas -dagen" firades med en premiärpromenad i solen. Härligt för oss alla!

Imorgon är det sambons första födelsedag som pappa. Får se vad
Liv har hittat på ;)

När vi får besök!

Ja, då sover Liv gott. Och att ligga i famnen är ju så mysigt!

söndag 20 februari 2011

Säg hej till...

...Liv Alice Linnéa!
Världens finaste tjej kom till slut till oss. Den 15 februari, dagen innan vi skulle på kontroll på Specialistmödravården behagade damen att komma. Jag tror en blivande tidsoptiminst är född, precis som sin mor! Pappa kommer inte få det lätt ;)


Vi kom hem i fredags och just nu njuter vi bara av våran ögonsten och känner en enorm tacksamhet att hon ville komma till oss.

måndag 14 februari 2011

Mannen i mitt liv!

Min stöttepelare, min bästa vän!
Tack för att du finns! Jag älskar dig!

Alla Hjärtans Dag!

Det blir nog ingen Alla Hjärtans Dag bebis heller som flera gissat på. Dagarna går och på onsdag är det dax för kontroll på Specialistmödravården. Får se vad som sägs då...

onsdag 9 februari 2011

En låång vecka till ända!

Ja, då har man gått på en veckas övertid då! Och sambon har gått på sitt skift igen, det var ju meningen att han inte skulle jobba på ett tag... Dessa dagar som han har varit ledig har vi hunnit med en hel del, alltid något när man går hemma och bara väntar...Lådan i taket i tvättstugan är målad, golvsocklarna är klara och alla taklister är målade och alla, förutom två, är uppe. Dessutom har vi köpt tvättho och sambon har börjat klura på en hembyggd tvättbänk.
Dagen idag har tillbringats med två goda vänner och deras pojkar. Trevligt!! Var även på ett besök hos BM. Det sista på ett tag hoppas jag!

måndag 7 februari 2011

Ibland bara hatar jag IKEA!

Ja tänk att det skulle komma från mig som varit det största ikea-fanet i hela mitt vuxna liv. Och många gånger är ikea jättebra men när man kommer till tyger och allt annat mjukt så blir jag toookig!!
*Gardiner-ALDRIG raka. Funkar inte att lägga upp säg tio cm, för när man sen hänger upp dom släpar dom i golvet på vissa ställen och på andra ställen är de alldeles för korta. Och detta förekom även innan vi flyttade till ett "inte alla gånger så rakt hus". Så det är inte där problemet ligger.
*Tyger-ALDRIG raka. Speciellt inte rutiga, randiga tyger eller tyger i lin. Och att människor inte kan hantera sax när de klipper sina tyger på ikea tänker jag inte ens gå in på.
*Plädar-ALDRIG raka. Tänkte att istället för köpa ett tjockt täcke, så köper jag en filt att ha i bebisens påslakan. Enkelt, bara att klippa till, NOT! Nej, för det är ju snett ifrån början!!
*Påslakan-Vilket dumhuvud kom på att ta bort de där öppningarna upptill på påslakan?? Nu får man ägna flera minuter varja kväll för att få täcket att hamna längst upp eftersom man är tvungen att vända uppochner på alltihop och skaka. Känna efter och skaka lite till och så där håller man på. Dessutom, har man inte ikeas täcke så är ju påslakanet alldeles för stort så har man inte två dm över åt det ena hållet så har man garaterat det åt andra.
*Mattor-Man behöver inte återkalla 38 miljoner mattor för att EN har släppt en liten noppa.

fredag 4 februari 2011

Lite här och lite där!

Just nu är det inga jättestora projekt på gång på Myra. Utan det småfixas och grejas lite här och var.
Handtagen på garderoberna i hallen har kommit upp. Och garderoberna håller sakta men säkert på att fyllas.
Det har också kommit upp vägg i köket. Men sen tog det stopp där för vi måste vänta på att överskåpen till kyl och frys kommer innan vi vet vet hur "allt" blir.
Sambon har målat taket i tvättstugan och gjort klart alla fönstersmygar. Inga fönsterfoder kan vi göra heller eftersom tvättbänken kommer "gå ut" i fönstrena. Alltså tvättbänk först.
Och ingen tvättbänk förrän hörnlisterna är uppe så vi kan sätta taklister och det kan vi inte göra förrän rören i taket är inbyggda. Puh!
Belöning ;)
Själv sköter jag marktjänsten. Plockar och grejar så man slipper komma hem till kaos sen. Livet blir nog uppochner-vänt så det räcker ändå :)

onsdag 2 februari 2011

Vardagslyx?!

Sitta i solen under en pläd och lyssna på fågelkvitter och takdropp med en bok i handen och kaffe och nybakad tigerkaka.
Vilka vårkänslor man får så fort solen skiner! Härliga dagar!

tisdag 1 februari 2011

Dagen D!

Idag är det alltså dagen då bebisen "ska" komma. Ett speciellt datum även om man vet att det är sällan bebisar kommer så precis på sin dag. Ikväll när jag ska sova ska jag tänka att vi ialla fall är en dag närmare att få träffa den lill*.
Vi längtar!!