lördag 30 juli 2011

Porträttbilder!

Som doppresent av några goda vänner fick vi en fotograf som tog kort på oss i samband med dopet. Här kommer ett urval:

fredag 29 juli 2011

Ljus!

När mörkret faller i Myra behöver vi inte längre famla i mörker på gården. Nu har vi ljus på och i alla våra uthus.

Tack Leif för det!

torsdag 28 juli 2011

Prickigt!

Vad är det som man blir alldeles prickig av? Jo, av att måla altantaket och stolparna med roller! Det är vad vi har gjort i två dagar. Innertaket satte vi klart förra veckan, innan vi åkte på semester.

Så här såg altanen ut när vi flyttade hit.

Och så här såg det ut innan det blev målat. Lite skillnad va?

onsdag 27 juli 2011

Borta bra!

Men fy vad skönt det är att vara hemma igen!! Vi har varit i Göteborg i fyra dagar. Dock har vi inte varit i götet hela tiden utan åkt runt lite. På vägen ner stannade vi i Grebbestad och Fjällbacka. I Grebbestad hann vi äta våra medhavda baguetter innan regnet kom.

Är ni fastspända där bak? Nu åker vi!

I Fjällbacka var vädret lite bättre och vi kunde se oss lite omkring. Ett mysigt ställe!

Med massa båtar.

Och sån här utsikt får man om man önskar rum med havsutsikt, så önska aldrig det ;)

Vi var även i Ullared, på Gekås en dag. Det var en upplevelse. Vd:n på Gekås har sagt att "Efter en och en halv timme är mannen ett allvarligt hot för vår verksamhet". Men efter en och en halv timme var JAG ett hot för deras verksamhet! Det var folk överallt! Och där är det inga snitslade banor a´la Ikea utan där går man kors och tvärs, höger-vänster, framåt och bakåt. Och åt sidan. Men jag blev faktiskt inte avskräckt men nästa gång får det gärna vara liite mindre folk, och gärna färre...

Vi tyckte båda att det var lika skönt att vara hemma tillbaka och drog igång med nya projekt. Prickigt värre. Ska visa er någon dag.

P.S Skulle vara kul om man fick lite sällskap runt utemöblerna D.S


fredag 22 juli 2011

Favoritsmycket!

Favoritsmycket just nu!

Tack Linda!

torsdag 21 juli 2011

I lööve barnrea!

Två kortärmade bodies, en långärmad bodie, en tunika, en tjockare tröja och ett par byxor. Alltihop för 175 kr. Det kallar jag rea! :)

söndag 17 juli 2011

Nya utemöbler!

Till sommaren ifjol hade jag målat vanliga köksmöbler som jag hade som utemöbler på altanen. Men eftersom soffan numera står i hallen så blev det inte alls lika bra i år. Trots att jag försökte med en vitmålad bänk istället för soffan. Så efter en del velande så åkte vi till slut iväg och köpte andra möbler.

Till slut torkade oljan in och igår kunde vi inviga dom.

Hyllan i år ser liite annorlunda ut än ifjol.

Datahörna!

Blev så trött på att vi alltid släpar runt på datorn och att den inte har en egen plats.

Kommer ni ihåg slagbordet som jag köpte på auktion för ett och ett halvt år sen? För 150 kr! Efter lite skrapande och målande så fick det komma in i vardagsrummet.

Och platsen för fotoväggen blev med ens självklar.

Stolen målade jag förra våren, ifjol var den en del av altanmöblemanget.

Korgen på bordet är köpt på H&M home och rymmer bl a kamerasladdar. Bra att ha nära till hands!

onsdag 13 juli 2011

Fotovägg!

Vilka fina dagar vi har just nu! Igår regnade det dock men det var inte så dumt för då hände det lite saker inne. :) Har pratat länge om en fotovägg, långt innan Liv kom, men det har aldrig blivit av. Nu kändes det dock som det var dax att ta tag i det, när man har så mycket fint att sätta upp.

Det finns plats för flera kort men ramarna tog visst slut, en tur till stan igen kanske ;)

Shopping!

Va i stora staden för ett tag sen. Vi köpte en hel del saker till Liv, bl a en matstol. Men det blev lite shopping till mamsen också :) Upptäckte att sommarlagret numera har massa inredningssaker, och det till ett bra pris! Även Ica maxi hade fina saker.

Brickan och lådan är köpt på sommarlagret. Kökshandukarna, som jag tror att jag ska sy en löpare av, är köpta på maxi.Zinkvattenkanna, också från maxi.

söndag 10 juli 2011

Taket...

...KLART!!

Plåtslagaren kom under veckan så "vi" kunde lägga klart taket. Än återstår en del jobb runt omkring taket (som fotbrädor och hängrännor) men alla pannor är på plats och taket på hela huset är nu ordentligt gjort, så bye bye sticktak!


Tack Jan för hjälpen denna gång :)

lördag 9 juli 2011

Dagens loppis!

Så var det dax för årets upplaga av storloppis här i bygden. Och fyndade gjorde jag visst! ;)

En tallrikshylla för 50 kr, en trälåda för 20 kr och fjolårets alla Lantlivs-tidningar för 50 kr.

Jag har dille på trälådor med text!

torsdag 7 juli 2011

Pyssel!

När vi åker bil så har inte Liv så mycket att titta på. Det som är uppsatt i fönstret ser hon inte riktigt eftersom det är så mycket skydd på sidorna i barnstolen. Så då kom jag på att man kan ju fixa något själv.

Köpte tre små mjukisdjur på Ikea och sydde fast dem i ett resårband.

Och hängde runt nackstödet. Billigt och enkelt.

Pioner!

Det blev två pionbuskar till. En vit i mitten och en ljusrosa närmast kameran. Undrar hur lång tid det tar innan de blir lika stora och fina som den skarprosa, flera år?? Gott kommer det ialla fall att lukta när man sitter på altanen med tre pionbuskar framför!

tisdag 5 juli 2011

Första smakpotionen!

Så var det då dax för smakpotion. Och mums vad gott det var! Mangopuré smakar smaskens. Stackars Liv när hon ska äta tråkpotatis sen.

Nu är vår tjej inte lika nöjd i gymmet och sittern längre, så vi har fått tagit fram nya stolen.

Och DET va skoj det. Sitta med de vuxna vid bordet, det är nya grejen!


måndag 4 juli 2011

Men va faan!!

Första dagen på sambons semester och denna låg i brevlådan idag, deprimerande!

Har inte sommaren precis börjat?! Hmm...


söndag 3 juli 2011

Vinbärsträd!

Vi har ju ett rödvinbärsträd på tomten. Första sommaren vi bodde här var det ganska mycket bär på det men ifjol var det knappt några. Idag när jag kom ut såg det ut så här:

Undrar om det är ett "vartannat-år-träd"...hur som helst så plockade jag drygt en liter bär idag och kan säkert plocka lika mycket om någon dag. Så en god rödvinbärspaj ska bakas. Och bär i frysen till fler...

Tjoho!!

Ikväll när sambon går av sitt skift har vi 7 lediga veckor tillsammans!! Tjoho, va härligt det ska bli! Lite husarbete står på schemat, taket ska väl bli klart, bara plåtslagaren kommer som han ska. En liten semestertripp ska vi försöka få till med men annars har vi inte så mycket planerat.