tisdag 16 juli 2013

Frukostfrallor á la Ernst!

Igår kväll gjorde jag Ernst kalljästa frukostfrallor. Gick rätt smidigt att blanda ihop. 
3 dl ljummet vatten
2 msk olja
25 gram jäst
1 tsk socker
1 tsk salt
ca 7 dl mjöl
Äggvita att pensla med. Förslag på vad man kan strö över; Solrosfrön eller sesamfrön.
Blanda vatten, olja och jäst. Tillsätt salt, socker och mjöl och blanda tills det blir en fast deg. Dela degen i 12 delar och rulla till små frallor. Lägg ut dem på en bakplåtsklädd plåt. Jäs i 15 minuter och ställ sen in plåten i kylen över natten. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills de får lite färg. 
Dessa avnjöt vi idag till potatis- och purjolökssoppa tillsammans med Emma och John som var här på besök. 

Inga kommentarer: