lördag 31 augusti 2013

Nya inställningar!

Nu har jag ändrat lite inställningar på bloggen så nu är det huur lätt som helst att lämna kommentarer!

måndag 26 augusti 2013

Vardag igen!

Efter en solig sommar och en lång, härlig ledighet så var det dags för vardagen igen med jobb och förskola. Började förra måndagen men veckan gick fort så det hanns inte med så mycket. Helgerna är numera något som jag ser fram emot på ett helt annat sätt då Lars går en annan skiftgång som medför jobb under veckorna men alltid med lediga helger.
Solstrålen i vårt liv, redo för ett nytt år på förskolan!

söndag 18 augusti 2013

Ett gammalt fönster!

Fann ett gammalt fönster i farfars gamla uthus. Det var så rangligt och murket på sina ställen så jag visste inte om det ens var någon idé att göra något med det. Men jag började att skrapa det iallafall. Lars hjälpte mig att limma i de spröjs som inte satt ihop så bra. Och när det var gjort så blev det mycket mer stabilt. 
Satte hönsnät i tre av rutorna och sen målade jag fönstret några varv förstås.
Visste från början att det skulle hänga i hallen ovanför soffan och det blev väldigt bra! Saker kommer att hängas upp allt eftersom men just nu ser det ut så här. onsdag 14 augusti 2013

Välkomna till oss!

Så äntligen har vi en riktig entrétrappa. Inte längre en lutande tråkig lastpall. 
Innan vi började la vi ut brädor så att vi skulle få en uppfattning om hur stor den skulle vara. Sen var det bara att bestämma sig och börja gräva.
 Vi började en kväll och det gick ganska bra att gräva undan det första för hand. Men sen insåg vi att det skulle ta alldeles för mycket kraft att gräva allt för hand så då fick vi låna en liten grävmaskin. 
  Det blev en hel del jord...
 Det borrades hål och gjöts. Och reglar sattes åt alla håll och kanter.
 Resultatet; en ordentlig trappa med ett soldäck som går ihop med altanen.

Tack Jan för all hjälp!

måndag 5 augusti 2013

Verandan på framsidan!

Innan vi åkte på semester så grejade vi lite på verandan. Jag målade brädor och Lars gjorde stolpar och takfötter. Innertaket hjälptes vi åt med att sätta upp. Elektrikern var här en dag så vi har beställt lampor som vi väntar på.

Dörrfoder är också på plats men "feskera" fattas och sen ska såklart en trappa byggas även här. Vill ni se hur det såg ut innan så kan ni trycka här!

torsdag 1 augusti 2013

Knäckebröd á la Ernst!


1 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl vetemjöl
2-3 dl fint rågsikt
1 dl olivolja
2 dl vatten
2 nypor salt
1 tsk bakpulver
äggvita att pensla med
flingsalt, solrosfrön, linfrön och sesamfrön att dekorera med.

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop linfrön, solrosfrön, sesamfrön och havregryn i en bunke. Tillsätt sedan mjölet, rågsikten och vatten och blanda runt. Om degen känns stabbig tillsätt mer vatten. 
3. Tillsätt salt och olivolja samt bakpulver och blanda runt tills det blir en fast deg. 
4. Slå ut degen på ett mjölat bord. Knåda igenom degen snabbt så att den blir smidig och bra. 
5. Dela degen i tre delar och kavla ut varje deg så att den blir ca 5 mm tjock. Tryck sedan ut kex i valfri form med hjälp av ett glas, en form eller ett rivjärnsbotten.
6. Lägg sedan kexen direkt på en plåt med bakplåtspapper, pensla äggen med äggvita och strö sedan över flingsalt och valfria frön. 
7. Grädda kexen i ca 15-20 min tills de fått en gyllene färg.