söndag 23 september 2012

Smarrig, knäckig äppelpaj!

Idag har vi röstat om byskolornas framtid. Ska bli spännande att se resultatet och vad som händer...Har också gjort en ny variant av äppelpaj. Den avnjöt vi efter förmiddagens tipspromenad och den var riktigt mumsig! 
Här kommer receptet:
6 st äplen
150 gram smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl ljus sirap
2 msk mjölk
Sätt ugnen på 175 grader. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg dem i en smord ugnsform. Smält smöret i en kastrull. Dra av värmen och blanda i övriga ingredienser. Fördela smeten över äpplena och ställ in i ugnen ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Servera med gammaldags vaniljglass eller vaniljvisp!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja att denna var god
kan jag intyga,
den är nog inte bra för figuren.

Ha dä

Jan

Anonym sa...

Gjorde en liknande för någon vecka sedan, dock utan bakpulver och mjölk. Den blev också riktigt smarrig, det är väl sirapen som gör den "knäckig". Provade med mindre socker andra gången men det blev inte lika bra...
Håller med Jan, denna är nog inte så bra för figuren =), kram från syster yster