söndag 29 juli 2012

Så här glad...

...kan man bli när man har fått en egen pall. Att kunna nå upp till handfatet och ta del av det lilla vatten som blir kvar när man tvättat händerna är toppen tycker Liv. Tur för oss att hon inte når till kranarna än men det dröjer väl inte!
Förövrigt så funderar jag alltmer på att lägga ner bloggen. :( Tycker egentligen att det är kul att blogga men känner att jag tappar lusten mer och mer när man inte får så mycket respons. Får se vad jag bestämmer mig för...kanske någon kan få mig på bättre tankar!?

lördag 28 juli 2012

Hallen!

Idag visar jag er bilder från hallen på övervåningen. Tyvärr blev det inget kort taget innan vi bytte fönster, för det är egentligen den största skillnaden. Ett ordentligt fönster med riktigt fönsterbräde med plats för sånt man vill ha i fönstren. Men så här såg det ut när det var som värst. :) 
Det är masonite på väggarna och egentligen skulle man väl ha bytt ut det men det skulle bli lite för mycket jobb så det får bli längre fram, när vi inte har något annat att göra...Istället spacklade vi ordentligt i alla skarvar som spruckit. Vi har också karvar bort en massa spackel och spacklat nytt (eftersom den tidigare ägaren tydligen trodde att spackel flyter ut och jämnar till sig själv när man kletat på det på väggar och tak). Sen målade vi hela hallen i en ljus färg som går lite åt lila. 





Den mindre snygga delen av hallen. Vi flyttade ju en vägg tidigare i år och det får bli nästa projekt, att snygga till där och sen sätta nytt innertak och nya taklister.  

måndag 23 juli 2012

Bäst just nu!

Nu är Liv inne i en riktig gose-period. Tycker om att sitta i knät och pilla i håret och man får massa kramar och en och en annan puss. Hon vinkar och ger slängpussar till oss och andra som säger hejdå. Dessutom säger hon tack (genom att nicka) till allt hon får av oss. Men bäst är nog ändå när vi går bredvid varandra och hon säger öhh-öhh och sträcker upp sin hand mot mig så att hon ska hålla mig i handen när vi går. Då smälter man lite!!
Vi gosar på Ullared!

söndag 22 juli 2012

Mera loppis!

En stege var det som jag fyndade på loppisturnén i måndags och som inte riiktigt fick plats i bilen. :) Har lite planer för den men det blir längre fram...

 Varje år anordnas det en stor loppis i bygdegården på andra sidan vägen och igår var det dax igen. Där fick vi tag på en gammal skolbänk. Det blir också ett projekt att ta tag i längre fram, tänker mig ett skrivbord till Liv kanske?! Blev också lite inredningstidningar och en glasburk på loppisen. 
Jaha, och från och med ikväll är jag skiftänka! Det var den semestern det!

fredag 20 juli 2012

Regn, regn, regn!!!

Alltså, allvarligt talat, vart kommer allt regn ifrån? Ser det något lovande ut på morgonen med solsken så ändras det inom ett par timmar till att regna! Så idag (och som många andra dagar) har vi spenderat tiden inomhus, med bl a målning och gardinuppsättning. 
Jag har även gjort en rabarber och jordgubbspaj och bakat blåbärsmuffins. 
Imorgon är det Lars sista semesterdag, ska vi tippa på att det blir...regn?!

måndag 16 juli 2012

Loppisturné!

Idag har jag och två vänner varit på loppisturné. Sex loppisar blev det med varierande utbud. Någon med riktiga loppispriser och någon som man hade behövt ha med den stoora plånboken. Jag gjorde riktiga fynd tycker jag: En barnstol (för 100 kr, rena kapet), en gammal barnpotta, en knoppbräda och ett vitt fat. Dessutom blev det en sak till men den måste jag hämta så den får jag visa er senare. 
Jag spenderade knappt 350 kronor sammanlagt, sa jag inte att jag hade gjort fynd? ;)

söndag 15 juli 2012

Vi har lagt tak!

I fredags drog vi till bygghandeln och köpte takpannor som vi la igår. Jag bar upp nästan alla och Lars la ut dem. Vi har också satt upp vindskivor, plåtar, hängrännor och takfotsbrädor. 

Inomhus är smygarna och fodren i de nya fönstren färdigmålade och nu håller vi på att sätta golvsocklar. Det är inte bara nackdelar med pissväder! ;) 

torsdag 12 juli 2012

Gråa dagar!

Semesterdagarna rullar på och solen lyser verkligen med sin frånvaro. Planerna som vi hade för semestern känns sådär att genomföra när regnet hela tiden hänger över oss. De senaste dagarna har vi istället ägnat oss till att sätta upp och måla smygar och foder i de nya fönstren. Vi har också målat väggarna i hallen uppe och målar nu socklar som ska vara där. Sen ska ett nytt tak och taklister upp innan det är helt klart.   
Nu när hallen fått ett upplyft är man ju så sugen på att göra iordning. Det blir säkert lite piffande, även om inte taket är klart på ett tag. 
Tavlan på bilden köpte vi i en av inredningsbutikerna på Liseberg. Den ska nog få hänga i hallen utanför Livs rum. 

tisdag 10 juli 2012

Vi gjorde det!

Ja, vi lyckades få blom i de två pionbuskar vi satte ifjol. Vita blommor i mitten och ljusrosa närmast kameran. De mörkrosa fanns här när vi flyttade hit och den luktar så himla gott! 

fredag 6 juli 2012

Sandlådeinvigning!

Igår började Lars bygga en sandlåda och idag hämtade han och Liv sand till den. Efter lunchen och tuppluren var det dags att inviga den. Och såklart, smaka på sanden också! :)


Gjorde även ett lock till den så att inte Liv behöver dela den med katten. 

onsdag 4 juli 2012

Röstningsraggning!

Hjälp mig att vinna en fototävling jag är med i på en blogg!! Tryck här för att komma till bloggen och tävlingen! Bilden jag tävlar med är bild nummer 10, om man skrållar ner lite på sidan så ser man bilden. 

Hemma!

Nu är vi hemma tillbaka efter en liten semestertripp till Göteborg! Vi har, bl a, varit i Ullared och shoppat loss, varit i Slottsskogen och tittat på djur, bl a hjortar och sälar, varit på Liseberg och spelat på chokladhjul och faktiskt vunnit lite choklad.
Njuter nu av att vara hemma. Trots att vi bara har varit borta tre nätter så är det så himla skönt att komma hem till sitt! Liv har fått inviga docksulkyn med dockan som vi köpte på Ullared, vi har packat upp alla saker och druckit hemmakaffe!! 
P.s. Loppisen gick bra och helt klart över förväntan. Jag sålde för ca 650 kr :)  D.s.