onsdag 29 juli 2015

Och så fick jag min trapp...

Nu har vi äntligen en trappa på verandan. När jag var ute för att ta kort så slog det mig hur mycket vi gjort på framsidan av huset. Var tvungen att leta fram kort och det nedan är taget precis när vi skulle börja med takbytet, våren 2011 var detta.
Och nu, en annan, större veranda och annat räcke. Sen är fönstret på övervåningen bytt och det till höger på nedervåningen. Nytt tak som sagt, ny brädfodring och ny dörr. Dessutom har vi nu lagt sten en bra bit av framsidan. 
 Det är inga lätta beslut man ska ta inför. Man ska komma överens om hur stort vi ska ha, vart stenläggningen ska börja och sluta och inte minst, åt vilket håll man ska lägga stenarna. Till slut samsades vi och Jan kunde börja gräva. :)

 Allt tråkigt arbete som inte syns men som måste göras. Dränering, markisolering, markduk, bärlager som ska plattas till och till sist stenmjöl innan man kan börja lägga det som ska synas.

Men himla bra blev det!



 Nu ska plintarna som sticker fram lite vid verandan kläs in och sen ska gräsmattan planas ut lite. Men det är ingen panik. :)

Tack Jan & mamma för all hjälp!

Inga kommentarer: