lördag 28 februari 2015

Projekt förråd ute!

Trots att vi har mycket utrymme i uthusen att ställa saker i så har vi inget bra ställe som är ordentlig isolerat och iordning. I vårt gamla sovrum finns nu t e x diverse verktyg och alla färgburkar. I lilla förrådet vid entrén finns skor, kläder, symaskinen och liggdelen till barnvagnen. Så vi är verkligen i behov av ett isolerat förråd. Och det håller vi på med just nu. Eller ska jag vara ärlig så är det mest Lars som håller på, jag kommer ut när det blir varmare...Det blir ett tvåvånings-bygge med förråd på övervåningen och snickarbod nere. Så här ser det ut just nu:

onsdag 25 februari 2015

Ett paket!

Förra helgen, på Livs födelsedag, precis innan vi skulle få gäster, bestämde sig Liv för att packa in sina nappar. Hon har sedan flera månader tillbaka bara haft nappen när hon lagt sig och vi har alltid dragit ut den också när hon somnat. Så vi har inte haft så mycket panik över tuttandet men ändå förberett på henne att påskharen ska få den. 
Hur som helst så bestämde hon att hon skulle packa in dom och lägga paketet i garderoben för att sedan ge den till påskharen och få godis i utbyte. (Hon vet vad hon vill, denna fröken.) 
 Första kvällen gick jättebra. Hon talade om för pappa att "När man är 4 år så behöver man ingen tutte men NN som är 3 år, han har tutte." Men sen, när jag skulle lägga henne efterföljande två kvällar (Lars jobbade eftermiddag) så var det jättejobbigt för henne. Hon grät efter napparna och ville gå ner och hämta dom. Det var riktigt tufft för mig också men jag bet ihop. När det sen var Lars tur att natta henne så var det inga problem och nu nämner hon inte ens nämnt napparna.
Vår stora unge, du växer så fort så vi inte hänger med!

lördag 21 februari 2015

Nya kökslampor!

Sen vi flyttade in på Myra så har vi haft en kökslampa som inte varit centrerad över bordet. Har väl inte stört mig så nämnvärt över det men har ändå kikat lite då och då på andra alternativ. Och helt plötsligt fanns det några som jag tyckte om, på Ikea. Passar perfekt och dessutom får man dom för ett riktigt bra pris. 
Detta lilla bytet gjorde väldigt mycket tycker jag och matplatsen ser lite mer proportionerlig ut. T o m ek-köksmöblerna som jag inte tycker så jättemycket om blev lite finare. ;)

onsdag 18 februari 2015

Fågelmat!

På jobbet har vi under veckan gjort fågelmat och det tänkte jag skulle vara kul för Liv att göra. Så jag lånade med mig några sandkaks-former hem. Man blandar bara ihop frön och smält kokosfett, häller upp i formarna, lägger i ett snöre och stoppar in allt i kylen ett tag så att det stelnar. Jätteenkelt! Nu hoppas vi bara att några fåglar hittar hit, vi har nog inte varit så duktiga på att mata dom i vinter. 

söndag 15 februari 2015

Liv 4 år!

Varje år, på Livs födelsedag tar jag kort på henne. Har en födelsedagsbok som jag fyller i också. Så kul att ha (tycker jag iallafall som gillar att dokumentera och ta kort ;)). Den första boken till barnen brukar bara räcka till de är 2 år så denna är perfekt. Lite olika frågor för varje år, plats för en teckning och ett kort på födelsedagsbarnet.


Frågor vi står inför i år...
1 år.
2 år.
 3 år.
Och dagens 4-åring!

onsdag 11 februari 2015

Det där jädra tjatet!

Idag hade jag tänkt publicera ett helt annat inlägg men efter att jag retat mig nu ett tag, efter att ha sett mycket av det på instagram och bloggar, så kommer här ett litet surt inlägg. Ja, vad är det för tjat då kanske ni undrar. Jo, det evinnerliga tjatet om VÅREN. Jamen, vi är ju bara i mitten av februari och det har tjatats om våren sen typ trettonhelgen. Och så fort folk hör någon fågel kvittra eller solen ligger på så det droppar lite, ja då är våren häär!! Varför har alla så jädra bråttom? Vad är det som vi skyndar oss så till? Vad är det som gör att vi inte kan leva idag? Klart att jag också kan längta ibland men jag försöker verkligen njuta här och nu. Vädret kan man inte rå på och våren kommer fortare än vad vi tror och då kommer man förfasa sig "Men guud va fort det går" "Jag hinner inte med" "Var det inte vinter nyss". Sluta gnäll över vädret och gör det bästa av det. Lite Carpe Diem kanske vore på sin plats! Har skrivit om detta förut, det kan ni läsa här om ni vill.

lördag 7 februari 2015

Så glad!

Åh, idag är jag så glad! Har ett tag gått och varit sugen på att köpa längdskidor och börja åka. Åkte en hel del när  jag var liten och åkte väl en gång första vintern vi flyttade hit men annars har jag inte åkt på vääldigt länge. Igår när vi tog en promenad så höll man på att göra skidspår på alla åkrar runt omkring oss så då blev suget ännu större. Så igår kväll bestämde jag mig, jag skulle ut och åka skidor idag. Om det blev med mitt gamla urväxta skidset eller i ett nytt visste jag inte, bara att jag skulle åka. En tur ner till sportaffären och trots att det började bli utplockat på skidor så fick jag ihop ett skidpaket till ett bra pris. Med supersköna skor, bra längd på stavarna och skidor med rätt bindning. Lars blev så inspirerad av mig i morse så han slog till och köpte ett paket han också. Och efter lite lunch och vallning så var det det dags för premiären. I början var det konstigt men efter ett tag fann jag något som liknade skidåkning. Och jädrar vad kul det var. Världens energikick efteråt och supersugen på att ge mig ut snart igen!


onsdag 4 februari 2015

Härliga vinter!

Nu har det varit underbart vinterväder i flera dagar, rekord ju! :) För min del får det gärna snöa och ligga kvar, det är bara tråkigt när det töar, särskilt när vägen jag åker till jobbet inte är så bra skött alla gånger. Idag på lediga dagen tittade också solen fram. Jag och Liv tog en timmes promenad nere på Sunne och sen var vi till biblioteket och lånade nya böcker. Efter lunchen gick vi ut igen och Liv tog en liten skidtur.
Fler solig vinterdagar önskas! Hoppas till helgen!