lördag 28 maj 2016

Varning för gnäll!

Det är så många saker som gör mig så himla trött just nu. Kanske är det bristen på sol och värme som gör mig till en riktig morr-maskin. Eller så är det bara att det fyller på hela tiden för att till slut bara pysa ut. Här kommer ett riktigt gnäll-inlägg. Den som inte orkar läsa får helt enkelt låta bli. Kan bli att någon tar åt sig men då kanske det finns en anledning till det också. Vad vet jag?

Jag är så himla trött på dagens bortskämda föräldrar. Som räknar med att alla andra utom just de själva, ska ta ansvar för deras barn. Att istället för att rannsaka sig själva och se hur de umgås med sina barn skyller på alla andra när deras barn inte uppför sig som de förväntar sig. Trött också på att så fort man säger något om föräldraskapet så skuldbelägger man föräldrarna och då är det ännu mer synd om dom. 
Jag är trött och blir ledsen på att få veta saker sist, om jag över huvud taget ens får veta eller få reda på saker omvägen. 
Jag blir irriterad på kändisar som gnäller över deras nyfödda barn och måste ut och ha egentid med den andre föräldern för att vårda relationen när man två veckor tidigare gnällt över att bebisen aldrig kommer. 
Jag är trött på att folk blir blockerade på Instagram så fort man inte slickar röv och håller med i allt, även om man lägger fram kritiken på ett bra sätt. Eller bara ställer en fråga som inte passar.
Jag är trött på när överviktiga personer klankar ner på dem som tränar eller går ner i vikt. Och själv säger att de inte kan gå ner i vikt och äter en chip-påse till frukost. Jag är trött på naiva människor som aldrig kan se sanningen. 
Jag är grymt irriterad över att barn idag är en klassfråga som heter duga. På så vis att det är Kina-tänk över det hela i Sverige. Ett barn får man hjälp med men inga fler. 
Jag är trött på att förlossningsvården ser ut som den gör idag och att det numer verkar vara ett lotteri om man ska få med sig sin bebis hem efter förlossningen.
Jag är trött på att folk blir kallade Sverigedemokrater och rasister så fort de inte tycker att Sveriges gränser ska vara öppna och att man vill veta hur Sverige tänker. Jag är också trött på att vissa kommer undan med saker för att det synd om dom, att de inte vet bättre eller har haft det jobbigt tidigare i sina liv. 
Jag är trött på att det skylls på allt möjligt i alla möjliga sammanhang. 
Jag är trött på att alltid finnas där för andra men själv aldrig räknas. Trött också på att folk blir kränkta hela tiden. Att man inte längre tål någonting och tar åt sig för minsta lilla och gör stora saker av det.
Japp, nu känns det bättre. ;)

Annars då? :) Jo vi betar av husmålning bit för bit och Lars håller på med vår bilparkering. Och när det regnar så byggs det på kaninbur. 
Nej, nu blir det soffan, choklad och mys med de två finaste!

söndag 22 maj 2016

Någon som räknar ner...

När vi var på lillkusinens ett-års kalas så fanns där fem kaninungar som tagits om hand av min svägerska. När vi var där två veckor tidigare hade dom tagits från mamman (eftersom hon var på väg att bita ihjäl dom). Det fanns en grå, lite mindre än de andra, som såg ut som en liten kal råtta. Vi fick se när de blev matade med den minsta nappflaskan man kan tänka sig. Och när vi fick se dom sist då så hade de växt ordentligt och fått päls och ögonen var öppna. Jag blev lite kär och vi tjejer paktade oss lite mot pappan i huset så nu blir det snart en kanin på Myra. Ni må tro att vi har nedräkning. Buren är påbörjad och Liv har fått köpa sele och vattenflaska.
Liv har redan bestämt namn, det var inte ens en tvekan på namnet. Och även om det kanske inte är ett direkt kaninnamn så blir det toppen. 
Tycker det ska bli jättekul med en kanin. Hoppas bara att han ska trivas.

lördag 21 maj 2016

Sommarkrukor!

Under veckan fick jag tag på stora konservburkar som kommer passa fint till att plantera sommarblommor i. Jag skrev ut en text på min märkmaskin, från Ted Gärdestads "Sol, vind & vatten ". Snyggt om jag får säga det själv!

onsdag 18 maj 2016

Lyxiga påslakan!

De bästa påslakanen vi har är från H&M. Förutom att de är väldigt mjuka så har de en öppning upptill, ett måste när jag varje kväll skakar rätt täcket. Några påslakan i lådan har fått några extra chanser men det slutar alltid med att man snabbt byter ut dom till favoriterna. Ett påslakan jag tittat på ett tag är detta, i linne, från H&M. De verkar riktigt sköna men kostar en hel del. Men någon gång, snart, ska jag kosta på mig. 
Har ni några favoriter i kategori påslakan? :) Är ni kräsna eller spelar det ingen roll vad ni sover i?


lördag 14 maj 2016

Dagens lördag!

Om vi hann med hur mycket som helst förra lördagen så var det lite motsatsen denna. Liv hade ett kalas mitt på dagen så det blev lite att vi fick anpassa övriga tiden efter det. Dessutom blev jag tvungen att åka ner och handla, brukar inte göra det på helgen utan försöker alltid göra det en vardag. Det blev trots allt en springtur och när Liv åkte på kalas så började jag måla. Målade ju altanväggen förra lördagen och nu blev det ena sidan på utbygget och den lilla väggen på den gamla delen av huset. Är rätt okej att måla tycker jag men det tar ju sin lilla tid. Vissa väggar fixar jag själv men den mot parkeringen kommer Lars att få hjälpa mig med. Höjder är inte min favorit. Så, förutom en timme när Lars tog över medan jag fixade mat så målade jag själv. 
Känner mig rätt nöjd ändå!

onsdag 11 maj 2016

Ny parkering!

Hej och hå vad vi jobbar på. :) När vi var långlediga under helgen så hann vi ju med en massa saker och på söndagen började vi med vår parkering. Jan kom och började gräva och Lars körde bort en massa jord. I måndags när jag kom hem hade vi fått ett lass med bärlager som de har planat ut idag. Nu blir det att hyra "vibra-platta" för att trycka ihop det.

Kom på nu att jag inte tog någon "före-bild", är ju kul att jämföra sen. Ska kolla i arkivet och se om jag hittar något...:)

lördag 7 maj 2016

Träsoffa!

Har länge velat ha en träsoffa, eller ribbsoffa som man också kan kalla det. Försökte hitta någon bra beskrivning på nätet för att få fram mått men hittade ingenting. Lars gjorde en första skiss på stommen men den blev så låg så han gjorde om den lite. Medan han gjort stommen så har jag målat alla ribbor. Och idag, lagom till den härliga värmen kunde vi ta fikat i solväggen. Varmt och skönt!
Kuddarna har jag egentligen i vardagsrummet men tror jag ska köpa två till som jag kan ha här.
 Ska piffa mer runt om bänken och håller på att måla en liten pall som jag ska ha som ett litet avlastningsbord.
Annars har det varit en väldigt aktiv dag. Jag började med att göra en jordgubb och rabarber-paj och en potatissallad som vi hade till kvällens grillning. Efter det dammade jag av min cykel och tog en liten tur på 1,5 mil i bästa vädret. Lars har fixat sarger till vinbärsbuskarna och tagit bort en krusbärsbuske och en vinbärsbuske som aldrig växer till sig, lagt igen och sått nytt gräs. Sen har han gått med mossrivaren på gräsmattans värsta delar och jag började med operation husmålning och målade hela altanväggen. Sen gjorde jag något som jag väldigt sällan gör, jag tog en cider och satte mig i solen medan Lars satt bredvid med en öl och övervakade grillningen. Vår nya uteplats på framsidan kommer väl till pass nu då solen ligger på där kring middags-tiden. Hann också olja in en del av entré-trallen på kvällen, tog hela igår men oljan räckte inte till två gånger så fick ta trappstegen bara. Innan vi tog kvällen så tog vi fram krocket och spelade två gånger. Sommaren är här!!

onsdag 4 maj 2016

Härlig kväll!

Så kom det äntligen lite värme! Lagom tills att jag fick lite välbehövlig långhelg. Det känns att man numera jobbar heltid. Kanske att jag går ner lite i tid till hösten. Är ju inte så länge till man har den möjligheten ju. 
Det ska bli riktigt skönt med några dagar extra ledigt, dessutom verkar det som om solen ska visa sig större delen av helgen och det gör ju inte det hela mindre skönt. Hoppas att vi ska hinna med lite saker här hemma. Än en gång har våren skjutit fram våra projekt så det är hög tid att ta tag i dom nu. 

Kvällen spenderade vi tillsammans, Liv på cykel och jag och Lars fick en promenad. Skönt att kunna slänga in cykeln i bilen och ta turer i Sunne istället, det rullar lite bättre där. :)

Vi avslutade med en glass i solen. Härligt!