onsdag 26 juli 2017

Gotland!

Förra veckan var vi iväg på en lite längre semestertripp, nämligen till Gotland. Vi hade bokat fem nätter i en liten stuga, och den var verkligen liten. Men den låg jättebra, ute på landet ca 1 mil ifrån Visby. Första dagen spenderade vi på Kneippbyn. Vi vuxna tyckte det stället var rätt så överreklamerat. Över 300 kronor i inträde per person där man ställt Pippis hus mitt i parken och sen belamrat med karuseller och hoppborgar osv runt om. Nja, tycker inte det var värt pengarna faktiskt...


På kvällen tog vi oss ner till Visby. Vi åt glass på ett glasscafé som hade över 100 smaker att välja på för dagen. Supergott! 
Sen gick vi längs strandpromenaden och Lars och Liv kastade macka. Gick längs muren en bit och kom sedan in i Botaniska trädgården. En liten tur i staden blev det också. Det är ju så mysigt i Visby. 
 Dag 2 åkte vi över till Fårö och var och tittade på några raukar. De första var lite kul att se men eftersom det blåste så himla mycket så svalnade intresset rätt fort. 
 Vi fortsatte norrut på Fårö och kom till ett gammalt fiskeläger.
Vi åkte vidare till Sudersandsviken för lite sol och bad men det var iskallt i vattnet. Och blåste kallt så vi stannade bara någon timme. Stannade till vid en kalksjö på vägen hem. Himla fint vatten men även där var det kallt. 
Att äta när man är ute på semester är ett litet dilemma för oss. Liv äter typ pannkaka, hamburgare, korv och pizza så att gå in på en dyrare restaurang blir inte så aktuellt. En kväll blev det pizza från en äkta italiensk pizzeria som vi mumsade i parken. Mysigt det med!
Under dessa dagar hann vi också med en besök på Tofta badstrand och ett museum-besök men bilder därifrån visar jag kanske en annan gång.
Nöjd över resan men oj vad skönt att komma hem. Gotland är otroligt fint så kommer nog åka dit igen någon gång.


Inga kommentarer: