onsdag 28 april 2010

Dagens arbete!

Nu kommer det förmodligen bli mycket bilder från bygget, om allt flyter på som det ska. Men just nu är det så Livet på Myra är. Idag tycker jag att det har hänt mycket. Rörmokaren har varit här så nu ser man vart toaletten, badkaret, duschen etc kommer att hamna. Jag som är van att ha koll på det mesta känner att jag inte har nååågon koll på alla mått. Jag tycker inte att nåt stämmer. Jag tror inte att alla rör har hamnat rätt. Men det är nog för att man inte ser helheten än. Tror jag...

(Den sista bilden är tagen i början av april)

P.s En annan dag ska ni få se vad jag köpte igår på Gengåvan men just nu ligger den i vatten för att få bort alla små mandelbitar...D.s

måndag 26 april 2010

Då så!

Så kom då äntligen grävmaskinisten. Kvart i åtta imorse kom de körande på vägen och oj, vad efterlängtade de var! Och mina aggressioner jag hade i fredags var som bortblåst :)


Så här såg det ut när jag kom hem. Jag förmodar att de inte är klara då maskinerna står kvar men vad vet jag?


Tog en promenad när jag inspekterat marken och äntligen kan man se vitsippor i dikena. Också det efterlängtat! Och som grädden på moset ringde min bror och talade om att jag blivit faster. Kan man begära så mycket mer positivt av denna dag?
Nu ska jag fortsätta måla mina "pinnar".

Stolt Faster!

Jag har blivit faster! 15.56 kom det ut en liten kille! Och jag är så glad att allt gått bra och att alla mår bra. Längtar tills jag får träffa honom och snosa. Mmmm...
STORT GRATTIS Morgan och Nathalie!

söndag 25 april 2010

Slaget på Myra!

Ja, i fredags började det grävas lite vid vägkanten. En elkabel togs upp. Men igår grävdes vägen upp för...ja vaddå? Jag har inte så bra koll på detta märker jag nu. Tror det var för att en elkabel skulle ner där, hmm. I alla fall, nu ser det ut som ett litet slagfält utanför. Marken är mjuk och grävaren slirar omkring. MEN, det bekommer mig inte så mycket för jag vet att det för något gott med sig.
Våran snälla grävare, som kommer när han sagt, grävde också bort resterna av husgrunden på det tidigare utbygget. Så nu, grävmaskinisten som inte kom, nu får du pallra dig hit imorgon om du ska ha nåt jobb kvar här!!

Ja, och vad gör jag då när det dras kablar och grävs i backen förutom att serva med fika? Jo jag skrapar och skrapar på de blivande utemöblerna. Men igår hände nåt! Jag fick gå över till slipa, slipa, slipa. Och snart så får jag börja med det roliga, att måla. Igår när jag tog en paus ifrån slipandet så kom jag på ett projekt som jag satte igång med att måla i morse. Kan ni gissa vad det ska bli?

fredag 23 april 2010

Arg!

Ni som väntar på en massa inlägg om grävningsarbetet får vänta sörrni! Visserligen kom grävmaskinisten i onsdags tillsammans med en snickare för att titta vart som det ska grävas. Blev inget grävt då utan han skulle komma idag. Har han gjort det då? NEJ! Är jag sur, irriterad, arg och grinig? JAA! Jag hade tyckt det varit okej om han i alla fall ringt och talat om att han inte skulle hinna komma idag men att inte ens ringa är respektlöst tycker jag!
Men, det är väl så med dessa yrken. Ska prova att göra detsamma på måndag. Jag struntar i att åka till förskolan och jag struntar i att ringa och tala om att jag inte kommer. Det är väl helt okej tydligen!
En som man kan lita på är han som ska gräva ner jordvärmen. Han ska hjälpa oss att gräva ner en elkabel också. Han skulle komma ikväll han men var på plats när vi kom hem halv 4 i eftermiddags! Så nu grävs det i alla fall lite här utanför!
Ikväll blir det godis och film, kanske har jag tinat upp lite tills dess....

söndag 18 april 2010

Det blev till slut en duk!

Kommer ni ihåg kökshanddukarna jag beställde från H&M? Efter att ha legat i linneskåpet så har den ena nu fått komma fram och hamnade på vardagsrumsbordet.



onsdag 14 april 2010

Plötsligt händer det...

Snickaren ringde idag. På onsdag nästa vecka kommer grävmaskinen hit och det ska grävas grund! Vad är det Gert Fylking brukar säga? Jo just det, ÄNTLIGEN!

måndag 12 april 2010

Nytt i bokhyllan!

Man måste ju förnya sig lite ibland, eller hur? Med små medel så inte plånboken gråter. Köpte ju ett gammalt nothäfte för ett tag sen. Istället för att klippa i originalet så kopierade jag bladen. Dock var det lite gammalbruna pappret slut så det fick bli på vanliga vita. Men det funkar det med. Ser ni förresten vilka konstiga titlar det är på sångerna? Kan ju undra hur de sjungs...
Hjärtan på tråd!

fredag 9 april 2010

Roligaste reklamen just nu!

Roligaste reklamen just nu måste vara reklamen för SAS (tror jag det var) Man ser en grupp med förskolebarn som sjunger Namnsången tillsammans med en pedagog med gitarr. Sista personen man får se är en halvvilsen kostympappa som försöker hänga med i sången. Haha, vad kul han ser ut!
Behöver jag säga att jag jobbar på en förskola :) Lite igenkännande...

tisdag 6 april 2010

Altanbygge!

Hej!

Hoppas påsken har varit bra! Vi har haft en skön påsk med mycket god mat, familjeumgänge och lite rivningsarbete. Vi var ju hos grannarna på middag i fredagskväll. Jättetrevligt!! Vi knallade hemåt efter 01 nån gång :) Lite lagom rund under fötterna. Är så himla glad att vi har fått bra grannar. Är inte alla som tycker om sina grannar! Men det gör vi!! Lättsamt och inga krusiduller!

På påskafton var vi till mamma och styvfar på påskmiddag. Vi var jättesega och trötta hela dagen så kvällen avslutades framför en film.

På påskdagen blev vi spontaninbjudna till pappa och styvmor. Också jättegod mat! När vi satt och fikade ringde sambons föräldrar och var på väg ner till oss. Så vi fick åka hem och hann träffa dem ett tag med.

Har ju lovat att visa vårat altanbygge. Så här kommer det:
När vi flyttade till vårt hus fanns där en påbörjad altan. Jättebra tyckte vi och trodde att det bara var att fortsätta bygga.
Dock var det inte riktigt så enkelt. Han som påbörjade altanen hade nog inte riktigt tänkt till för vinklarna på taket stämde inte med varann och reglarna som ska hålla upp allting var inte fastsatta i väggen ordentligt.

Det tar lite tid när tre män tänker tillsammans ;) men de kom i alla fall fram till vad som behövdes göra för att få rätt på alla vinklar och skarvar.
Så det blev en hel del förarbete som man inte hade räknat med. Här har vi i alla fall kommit igång med att lägga råspont.
Nu har vi kommit ganska långt med taket.

Det gäller att variera arbetarna. Här är min bror och min sambo på taket.

Även min systerson är med och hjälper till.
Nu har jag äntrat taket. Jag var med och spikade tjärpapp. Att spika tycker jag är kul ;)
Vi passade även på att ta bort brädfodringen för att tilläggsisolera.
Mitt i allt detta pajjade våran spis :( Som man inte hade nog att tänka på just. Det kan ni läsa om HÄR



När bara plåten till taket återstod var det dags att ta tag i golvet på altanen. Så här få reglar (tror det var 6 st) kan man inte ha på ett golv som är 30 kvm. Så sambon och min styvfar fick göra fler plintar för att göra golvet stabilt.
Sen upptäckte vi att golvet inte var rakt, det skiljde ett antal cm från husväggen till andra sidan. Förra ägaren hade inte gjort nog djupa plintar så hela bygget hade förmodligen rört på sig. Sånna här gånger har man bara lust att lägga ner allt. Men det är väl bara att bryta ihop och komma igen.

Fick hyra stöttor och stötta upp altanen.

Ta bort de befintliga plintarna, borra djupare och gjuta nya.
Nu har vi brädfodrat om och målat med Falu rödfärg. Som ni ser på bilden har golvet på altanen börjat läggas men det är i princip klart nu, fattas bara en planka längst in. Taket är också lagt. När jag fått fram utemöblerna ska ni få se nya bilder!

lördag 3 april 2010

GLAD PÅSK!

Vill passa på att önska alla en Glad Påsk!
Hoppas ni får en solig och härlig påsk!!
Idag åker vi till mamma och styvfar på påskmiddag.

fredag 2 april 2010

Nu är utbygget ett minne blott...

...snart i alla fall. När andra suttit stilla idag och tänkt på Jesus lidande (inte?) :) så har sambon fortsatt med rivningen. Igår plockades taket ner.

Ett gammalt sticktak, då blir det myyycket skräp. Men vad gör det när det finns nån (läs jag)som tycker det är kul att städa undan?
Väggarna satt grymt fast och sambon kämpade. Till slut kom motorsågen fram. Medan han höll på som bäst så skrapade jag de blivande utemöblerna. Nu är två av tre stolar färdigskrapade och så hann jag med bordskivan. Hade tänkt riva klart utbygget helt idag (inte så mycket kvar ändå)men blev bjudna på middag hos våra grannar så dit ska vi nu! Trevligt!