fredag 3 augusti 2012

Ångest!

Igår tog jag tag i det som jag har skjutit framför mig ett tag nu. Inte för att det är så ansträngande utan för att det betyder att det snart är dax för Liv att börja förskolan. Jag märkte upp hennes kläder med penna och stryka-på-lappar. T o m strumporna är märkta nu. (Som förskollärare vet man ju att strumpor orsakar mest förvirring då de har en tendens att försvinna och ingen vet vem som är vems.) Märkte att vissa klädkedjor har väldigt glatta namnlappar i kläderna som gjorde att texten flöt ut. Ändå använda jag Polarn o Pyrets märkpenna som många rekommenderat. Någon som har en annan bra penna? 
Ja, nu drar det ihop sig för mig också. På måndag börjar jag jobba igen efter drygt ett och ett halvt år hemma. Blandade känslor inför det!! Hur kan tiden gå så fort när man minst vill det?! 

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ja nu är det dags för "ekorrhjulet" ! Och tiden går otroligt fort när man jobbar oxå,ett tu tre så börjar Liv skolan ;) Hon kommer säkert ha det kul bland nya kompisar och vi ska allt ha kul oxå...Vi ses på måndag
Maria E

Anonym sa...

Använder bläckpenna, det är bäst och funkar bra tycker jag. Är busig och kör omärkta strumpor trots yrket. Ett par borta på ett år så helt ok kan jag tycka. Du ska se att när du jobbat några dagar så kommer du undra om du verkligen varit hemma 1,5 år. Tiden går så fort. Cicci.

livet på myra sa...

Men maria, så får du väl inte säga heller ;) Nu fick jag inte mindre ångest ;) Ja, jag tror Liv kommer få det toppen på fsk, är nog mest jag som tycker det ska bli jobbigt att lämna henne och inte få så mycket tid tillsammans som vi har haft. Men kul ska vi också ha!! Ska bli kul att träffa er alla igen!
Cicci-får man va så busig som förälder när man är fsk-lärare? ;) Vad gör du mer för busigt månntro? Ja, bläckpenna är nog bra det också, får det nog bli på vissa kläder sen! Det sitter kver i tvätten också? Stryka-på-lapparna var väldigt smidiga annars men vet inte hur bra de sitter än efter tvättarna.
Kram på er!

Anonym sa...

Ojoj, ja, det går så fort så! Hoppas det ska bli bra för er båda på jobb/fsk. Här börjar det bli dags att ansöka om fks-plats och söka jobb. Lite spännande är det också! :-)

Kram Emma
emmasnotskal.wordpress.com

livet på myra sa...

Ja det blir nog bra bara man kommer in i det! Men lite jobbigt i mammahjärtat! :-)
Kram

Camilla sa...

Jag gillar inte märkpenna. Kanske är det för att min skrivstil gör att det är omöjligt att identifiera namnet... men dessutom tycker jag att det är snyggare och går lika snabbt att märka med namnband+taggit. Fördelen är ju att man då kan ta bort märkningen om man vill sälja kläderna vidare.

Camilla sa...

Glömde säga att Taggit och namnband kan köpas på vavnamn.se

livet på myra sa...

Ja, jag tittade också på namnband och taggit(det är väl såna man nyper fast liksom?) Det är ju en fördel med dem om man vill sälja vidare, helt klart! Men tyckte de kändes lite krångliga, men det är säkert en vanesak...Annars kan man ju klippa bort namnlappen om man vill sälja så kan den nya köparen skriva på tvättetiketten eller lappen i nacken. Tycker man kunde få ett litet provkitt från alla märkföretag, som man får på gröt och välling när de är små! ;)
Jessica