onsdag 6 maj 2015

Citronbiskvier!

Till påsk provade jag att göra citronbiskvier. Det var första gången och det var lite pilligt men helt klart värt det för det var riktigt mumsigt!! Prova!


Botten:
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita

Fyllning:
150 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2 1/2 dl florsocker
1 halv citronskal och saft
1 msk vaniljsocker

200 gram vit choklad

Ställ ugnen på 175 grader.Riv mandelmassa i en bunke och rör ihop till en deg med äggvitan och sockret.Klicka ut på en plåt, platta till lite. Grädda mitt i ugnen ca 10-18 minuter. Rör ihop fyllningen, ha eventuellt lite mer florsocker så konsistensen blir bra. Bred ut ett lager på biskiernas undersida. Ställ svalt och smält chokladen. Doppa sedan biskvierna i chokladen. Tänk på att inte chokladen får vara för varm, då kan den rinna av. 

Receptet har jag hittat på Jennys matblogg.

Inga kommentarer: