lördag 28 november 2015

American giant cookie!

Nu ni, ska ni få recept på en riiktigt god och mäktig kaka. Har nog aldrig fått så många frågor på receptet som jag fick efter att ha bjudit på denna. Receptet kommer från Tidningen hembakat.

200 g mörk choklad (fast jag tog ljus) Spara 4 st till garneringen
100 gram dumlekola
175 gram smör
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl farinsocker
1 ägg
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 3/4 dl vetemjöl

Garnering
4 bitar choklad
florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt och dela varje dumle i två-tre bitar.Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och mjöl. Blanda allt till en deg.
Blanda ner chokladen och dumlen. Rör allt till en smulig deg. 
Tryck ut smeten i en smord och bröad springform eller lägg i ett bakplåtspapper. Strö över lite grovhackad choklad.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 34-38 minuter (min var säkert inne 45-50 så känn på den under tiden). Låt svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vaniljglass eller vispad grädde.

Inga kommentarer: