onsdag 25 november 2015

Göteborg!

Vi har tillbringat en långhelg i Göteborg. Vi åkte ner redan på torsdagen och det var inte helt utan lite oro i magen. Västsverige var tydligen extra bevakat med poliser och då bl.a. på Ullared. Kändes sådär faktiskt eftersom vi hade ett planerat besök där på fredagen. Meen, det kändes faktiskt lite tryggare att mötas av poliser vid entrén. Inbillade väl mig att de skulle hjälpa om det kom ett gäng terrorister...Hur som helst så var inte heller jättemycket folk som det kan vara. Om det var pga den extra polisbevakningen som kanske skapade oro, att vi var där en fredag istället för en lördag eller om det var precis innan löning vet jag inte, bara att det var himla gött att gå där och t o m vara ute i god tid innan stängning.
Dagen efter bjöd på ett fantastiskt väder med någon minusgrad och strålande sol. Vi tog båten in till stan, den gick precis utanför hotellet som ni ser i bakgrunden. Sen vidare med spårvagn på till Haga, en gammal stadsdel i Göteborg. Där hamnade vi på en mysig gata där det var julmarknad. Lite fina saker inhandlades och sen skulle vi hitta någonstans att fika. Det var inte helt enkelt men till slut fann vi ett fik och åt den godaste ute-kladdkakan någonsin. 
På kvällen blev det Pizza Hut, ett säkert kort för båda vuxna och barn, och sen åkte vi vidare till Liseberg. För att vara dagen efter premiären så var det lugnt även här. Vi gick och strosade och Liv åkte ett antal karuseller. 





På vägen hem sen så hade inte jag och Lars pratat igenom båttiderna riktigt så vi missade båten med bara några minuter. Vi gick bort mot Nordstan och Lars letade rätt på en buss som skulle gå 20 minuter senare. För att inte stå ute och frysa så gick vi in i Nordstan, typ med allt annat drägg, och väntade. Efter ett tag kommer två poliser fram till oss och frågar Liv om hon inte är för liten för att vara vaken vid den här tiden. Jag trodde bara de var trevliga och berättade att vi hade missat båtjäveln (ja, jag sa faktiskt det och de frågade vilken båt), att vi hade varit på Liseberg osv och att vi väntade på bussen. (De frågade när den skulle gå). Pratar lite mer med dom och sen önskar de oss god jul och går. Jag som tyckte det va lite snällt och mysigt och lite kul för Liv att träffa polisen (även om hon höll på att krypa under jackan på mig) kom snabbt tillbaka till verkligheten när Lars säger sen att de säkert kollade om vi var fulla och varför vi höll till där med en snart 5-åring...Jahapp, blev en aning förolämpad över vad de trodde om MIG eller OSS men sen får man ju faktiskt säga att det var himla bra av dom av gå fram och kolla läget. Det hade ju lika gärna kunna vara så som de trodde, i den här knasiga världen. Men det märks att jag inte är van med storstan...;) 

Nästa gång tänkte jag bjuda på ett recept på en riktigt god kaka. Eller vill ni heller ha lite adventsinspiration?

4 kommentarer:

Veronica sa...

Ha,ha, du är allt för rolig. Hur tror du det såg ut egentligen; Två vuxna där den ena tyst och lugn (förmodligen hasch) och den andra högröd i ansiktet, lätt gestikulerande och med hög stämma (troligtvis intag av amfetamin) försöker inbilla polisen att ni missat båten? Hallå, det är väldigt få båthållplatser inne på en galleria?? Och det stackars barnet som säkert hela livet hört "Akta dej så polisen inte kommer och tar dej", helt asocialiserad... inte säkert att flickan ens har ett språk...
Tack iallafall för ett mycket gott skratt men nu kan ni väl hålla er i Sunne ett tag, är nog lugnast =)
Kram från syster yster

livet på myra sa...

Hahaha! Va rolig du är!!! Dagens garv och förmodligen den roligaste kommentaren ever på den här bloggen. Hmm,undrar vilken vuxen som var vem. :D
Kram
Kram

Frida sa...

Nu ska jag kommentera på din blogg för första ggn! :) Har kikat in här ett tag men dålig på att lämna spår tyvärr... Så mysigt det ser ut med Jul på Liseberg, dit måste vi nog åka ngn gång!

/ Gympaledaren ;)

livet på myra sa...

Nämen vad kul att du är här inne och kikar! Jaa, det är så mysigt. Och vi har haft tur med vädret när vi varit där de senaste åren. Blir ju lätt kallt och ruggigt i Göteborg och ett år var vi där (åkte med buss) och det regnade jättemycket. Inte kul!