onsdag 30 december 2015

Trött på röran!

I köket har vi en skänk som det, tyvärr, väldigt gärna hamnar saker på. Allt ska landa där innan det kommer vidare. Och i korgarna har Liv massa saker. Jag försöker sortera undan ofta men hon "knör" in sakerna och sen hittar hon inget och då åker allt ut tillbaka. Jag tycker mest att den där skänken varit en energitjuv som man aldrig kan ha ordning på. Och jag gillar ordning. Kan t o m acceptera ett organiserat kaos men det är inte ens det.  ;)

Så jag kom på att jag skulle sätta upp ett tyg. Och när jag kommer på något så ska det helst ske på en gång och något tyg hade jag inte hemma. Däremot passade en handduk där. Och när jag rotade i linneskåpet fann jag även en handduk i lite mer julig stil. Så den får börja att hänga uppe. Så byter jag ut den sen. Handdukarna passade så precis att jag behövde sy en smal kanal upptill. Perfekt, då slipper jag "förstöra" några handdukar..

Kan lova att bänken inte är så här städad nu heller men nu går det lättare att hålla efter.


lördag 26 december 2015

En liten hälsning!

Som ni kanske märkte så blev det ingen julhälsning varken på julafton eller juldagen. Det hanns inte riktigt med. Men som traditionen bjuder så kommer här årets familjekort framför granen idag istället.
 Hoppas ni haft en bra jul. Vi har varit hemifrån både julafton och juldagen och haft det jättebra, så idag har det varit vår softardag. Vilket har inneburit en liten springtur för mig, spel och pussel tillsammans, fika och lite lekning för Liv och lite målning för oss. Vi håller på med ett skåp till badrummet, ska visa er någon dag.
Nu blir det film och soffmys. Har massa julgodis också som måste ätas upp...:)

onsdag 23 december 2015

Dan före dan...

Dagen idag har spenderats på jobbet. Nu väntar nästan drygt två veckors ledighet med ett litet inhopp på jobbet en dag mitt i. Det ska bli riktigt skönt. Trots att jag var ledig onsdagar i december så försvann månaden fortare än vad den någon gång tidigare gjort. Vi har lite planer inför ledigheten men mest önskar jag bara att ta dagen lite som den kommer.
 I år kommer vi inte att vara hos oss, varken på julafton eller juldagen. Morgondagen kommer att spenderas med "min" familj i min brors nya hus. Det som både pappa och farfar är uppväxta i och som vi varje julaftonsmorgon när jag var liten tillbringade där tillsammans med farfar och mina två farbröder med familj. Är glad att min bror ville och kunde ta sig an huset så att nya minnen läggs med gamla. Vi är ganska många som är tillsammans denna dag, 12 vuxna och 5 barn, men det är bara härligt!!
Ett litet collage med bilder tagna nu ikväll. 
Julen är här, välkommen!

P.s. Om ni tittar in imorgon kanske det finns en julhälsning här..D.s

lördag 19 december 2015

Jul på vedspisen!

I vanliga fall har vi en glasskiva på vedspisen. Vi har den vanliga spisen bredvid och det blir väldigt lätt att man spiller och lägger redskapen på vedspisen. Och ni som har vedspis vet hur den ser ut då efter ett tag. Inte så svart och fin utan istället full med rostfärgade fläckar. Meen nu till jul blev jag så trött på glasskivan och ville göra lite julfint istället. Vi eldar sällan i den men när vi gjorde det en dag, samtidigt som vi eldade i kaminen på andra sidan muren, så nådde värmen runt på hela nedervåningen. Och ljudet från ved som brinner är ju svårslaget. Får hoppas på lite kallare dagar så vi kan elda i den snart igen. 

torsdag 17 december 2015

Ute!

Gårdagens inlägg glömdes totalt bort. Önskar att jag hade lite fler timmar just nu för det är så mycket jag vill hinna göra. Inte blir det bättre av att jag har haft ont i ryggen hela veckan och helst bara skulle vilja ligga raklång. Igår var iallafall ledig onsdag igen och vi drog till Arvika och badade. Efter det blev det lite shopping och fika. Jag var bra i ryggen igår tills jag skulle lyfta ur Liv ur bilen och bära in henne (hon hade tagit av sig skorna och jag orkade inte sätta på dom för den korta biten, dumt så här i efterhand). 

När det var frostigt och vitt ute i början av veckan och solen visade sig så passade jag på att göra fint ute och samtidigt knäppa några kort. 
På altanen har jag tagit bort hösten och gjort mer vintrigt.
 Vår entré:

På framsidan av huset:


Frostade äpplen, så enkla att göra och så himla fina.


lördag 12 december 2015

Härlig lördag!

Vilken härlig dag vi vaknade upp till. Sol, några minusgrader och med frost som gjorde allt fint vitt. 
Vi hade några vänner här på glöggmys och när de kom passade vi på att ta kort på varandras familjer. Lite lagom spontant men några bra kort blev det. Sen grejade vi lite hemma, jag passade på att ta fram lite granar och tallris och dekorerade ute. Det blir så mycket roligare att göra det när det är minusgrader. Sen var jag med om en nära-döden-upplevelse när jag skulle hämta mina gamla jutesäckar ute och det for fram en mus precis när jag lyfter på den översta säcken....Sprang in och hämtade Lars för jag vågade inte ta i några fler men stod ändå där ute och skrek när musen sprang för livet över golvet. Ja, herregud!
På eftermiddagen åkte vi ner till kyrkan för att se på Lucia. Så himla fint! Sen blev det hämtmat från Kinarestaurangen och soffmys till Ernst.
En alldeles finfin lördag!onsdag 9 december 2015

Doppresent!

Förra helgen var vi på dop för fina Edwin. Jag hade gjort en liten personlig doppresent till honom. Jag var här inne och skapade. Hade lite problem innan jag kom igång, fick prova en annan webbläsare bl a men sen gick det undan.
Ett litet tips...Finns andra mallar också.
Idag har jag och Liv haft en ledig dag tillsammans. Vi hann att göra saker både tillsammans och på tu man hand. Vissa dagar leker Liv riktigt bra själv på sitt rum, idag var en sådan dag. Men vi gjorde saffransskorpor tillsammans på förmiddagen, med pistagenötter och vit choklad. Jättegoda. Gjorde också pepparkaksfudge men den står i kylen nu så har inte smakat den än. Luktade iallafall himmelskt när jag gjorde den. 

lördag 5 december 2015

I köksfönstren!

Det är inte helt enkelt att ta kort nu när det är mörkt hela tiden. Men jag gjorde ett försök för jag tänkte visa hur jag har adventspyntat i köksfönstren. 
Jag tar alltid bort krukväxterna som brukar stå i fönstren för att göra ordentligt med plats till det andra jag vill ha framme i december. Adventsstjärnor, blommor, smågranar och ljus såklart.


onsdag 2 december 2015

Årets adventsljusstake!

Årets stake blev inte riktigt som jag hade planerat. Blockljus hade jag bestämt mig för och bokstäverna i trä men lådan blev nyinköpt på Ullared när vi var där och de fina julkulorna köpte jag i Haga i Göteborg. Lådan hade från början siffrorna 1-4 målat på utsidan men jag målade helt enkelt om den så att den passade mig bättre. :)