tisdag 22 november 2011

Köksbildskavalkad!!

Nu kan vi väl äntligen säga att köket är klart med den "stora" renoveringen. När jag gick igenom bilderna så såg jag att vi inte hade tagit några bra före-bilder så jag fick fota i husvisningspapprena. Just för att ni ska få se hur det såg ut innan vi drog igång.

Ja, för ungefär ett år sen såg det ut så här. Då tog vi upp timmerväggen mellan det gamla huset och utbygget.
Det är den här delen av köket som vi har grejat mest med. Ni som hängt med på bloggen ett tag vet att vi var tvungna att byta ut spisen första sommaren. Det kan ni läsa om här ifall ni vill.


Så här såg det ut när det var så långt bort ifrån klart vi kunde komma. :) Köksbänken och kaklet är borta.

Och så här blev det:

Istället för att väggen vid diskmaskinen skulle sticka ut, utanför bänkskivan (eftersom vi var tvungna att lägga till lite plats för att diskmaskinen skulle komma in ) så skarvade vi bänkskivan med en bit av den gamla bänken. Och satte den mot kanten mot vedspisen. En liten nödlösning som blev rätt bra faktiskt! På sikt är det meningen att vi ska byta ut bänkskivor och skåp men det är inget vi kommer att göra inom det närmaste.


Matplatsen.


Vad vi har gjort: * Kaklat (med hjälp av Jan) * Silikon här och var * Ny hylla vid klockan och nya hyllplan (som är sågade och fasade i kanterna och inoljade) *Sockel under diskbänken * Ny vägg på sidan om diskmaskinen med diverse lister * Diskbänken är skarvad *Lister runt kyl och frys är spacklade, slipade och målade* Ny smyg och foder i ena fönstret och smygen mellan hall och kök och foder på båda sidor är spacklade, slipade och målade * Nya målade taklister i hela köket * En del golvsocklar är målade och utbýtta *Murkupan är spacklad, slipad och målad * Väggarna i köket är målade!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hejsan,
vad mycket nytt ni gjort! Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot. Vi har även en golvtävling och badrumstävling som pågår just nu. Maila mig på vendelabyggla@gmail.com så berättar jag mer!
/Vendel