onsdag 29 juni 2016

Minisemester!

Förra helgen drog vi ju iväg på en liten minisemester där Astrid Lindgrens värld var huvudmålet. På vägen dit blev det några pauser och Liv hittade såklart blommor som vi inte har här i närheten. 
Vi var i parken i ett underbart väder. Här ser vi min och Lars favorit-Emil i Lönneberga. De teatrarna är så roliga! Kanske för att det är lite vuxen-saker att skratta åt, som Alfreds farfar som snurrar in sig i lakan, Krösa-Maja som gnäller för att hon är så skröplig men samtidigt skuttar över staketet med en spänst som få har och som Antons repliker och uttryck.
Här är det husförhör och stackars Ida har svårt att hålla isär revben och rivjärn när hon ska berätta hur Eva skapades.
Nytt för i år var Bröderna Lejonhjärta. Vi gick på den första teatern där Jonathan dör och sedan också Skorpan. När de möts i Körsbärsdalen så blev det så starkt så tårarna rann på mig.
Det som är så mysigt i parken är att man kan fika varsomhelst. Vi slog oss ner bland de små husen i Tant Bergs trädgård under tvätten som hängde på tork.
Madicken såg vi också, när Madicken tar med Lisabeth på en utflykt och hoppar från taket.
 Finns så mycket kul att leka med, här provar Liv styltor.
Ja, föräldrarna fastnar också på bild ibland...
Dagen efter parken så åkte vi ut till Bullerbyn där filmerna spelades in. Barnen i Bullerbyn är mina favoriter av Astrids filmer. De tre husen låg där så fint.
Där var det en liten lada öppen så att man fick hoppa på höskullen. Det var sjuukt högt tyckte jag och fegade ur flera gånger. Hihi, höjder är inget för mig. Men till slut så!
På gården fanns också höns, en tupp och två kaniner. Och ett café som vi fikade i.
På väg tillbaka stack vi in i Mariannelund och köpte lite karameller och kikade in där de gjorde dom. En lite lugnare dag än dagen innan men likaväl en mycket mysig dag tillsammans.

Inga kommentarer: