lördag 2 juli 2016

Projekt uthus!

Vi var lite i valet och kvalet om vi skulle börja med det andra uthuset eller inte i år. Men vi tyckte det var lika bra, det blir ju inte bättre skick på det ju längre det står. Så på midsommardagen tömde vi hela boa, där vi har all sortering och allt skräp. Och en hel del annat också....Sen fick Lars äran att börja riva. (Är en lång länga med flera utrymmen men vi börjar i den här änden.)
Här ser ni att golvet är trasigt. Det ligger sten under som har tryckt upp golvet så det har faktiskt varit lite lurigt att gå där inne.
Vi har burit bort alla brädor och sparat golvbrädorna för att eventuellt kunna använda dom till en annan grej. Jan har grävt undan och det har grävts för hand. Meningen var att gjuta en syll runt om men så kom grannen och gav oss lite andra (billigare och enklare) tips. Så nu blev det att vi gjuter som plint i hörnen och mitt på.

(Här ligger det bara en stock på gjutformarna, inget som ska vara där sen.)

Lite gulligt;
Sen fick jag en bild skickad till mig på midsommar från en kollega som satt ute i traktorskjulet som hon gjort iordning och då satte drömmarna lite fart...Det skulle vara trevligt att göra iordning så pass att man har möjlighet att sitta därute på sommaren. Det blir inte så mycket mera jobb än vad vi tänkt för det. Golv och väggar måste vi ändå ha men vi kommer att sätta smala lockbrädor på utsidan så att det inte blir springor. Sen ska det målas också och så sätter vi in två gamla fönster som vi har sen förut, så det är väl det som blir utöver det som var tänkt. Och det är ju bara roliga saker att greja med. ;)


Inga kommentarer: