torsdag 21 februari 2019

Vegetarisk lasagne!

Vissa måndagar har vi heldagsplanering på jobbet. Då turas vi om att vara hemma hos varandra och en av gångerna när vi var hemma hos M så blev vi bjudna på lasagne, en vegetarisk variant. Jag har gjort den 2-3 gånger här hemma så det är verkligen en lasagne som jag rekomenderar. 

Receptet kommer här:
3 purjolökar eller 3 vanlig gul lök. (Jag brukar ta en rejäl purjo bara)
1-2 vitlöksklyftor
rapsolja eller annan olja/smör
500 gram krossade tomater
1 dl röda linser
1/2 dl tomatpuré
1 grönsaksbuljong
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
svartpeppar
1 msk basilika, färsk eller torkad
9 lasagneplattor
500 gram keso
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Strimla eller hacka löken, fräs i fett i en gryta. Rör i krossade tomater, tomatpuré, röda linser, buljongtärning, grädde, salt, peppar och basilika. Låt såsen koka upp. Varva grönsakssås, lasagneplattor och keso i en ugnssäker form. Avsluta med sås och strö över riven ost. Grädda i ugnen tills lasagneplattorna är klara, ca 30 minuter.



Inga kommentarer: