torsdag 11 december 2014

Hiss och diss!

Idag var det luciafest på Livs förskola! En jättemysig tillställning som pedagogerna tillsammans med barnen gör för oss. Visste ni att förskolan inte har någon som helst tvång att göra sånt här eller anordna sommarfester eller vårstädning på gården. Många tar lite för givet och räknar med att pedagogerna ska ställa upp. Så ni som har barn på förskolor som fortfarande anordnar luciafester etc, tala om att ni uppskattar det extra som pedagogerna gör. Själv uppskattar jag ett enkelt Tack när man lämnar festen. Mer än så behöver det inte vara.
Dissen då? Jo, innan barnen kom in så ombedes vi att inte ta kort eller filma på barnen utan göra det efteråt. Och detta blir jag så jävla trött på! Inte på pedagogerna och inte heller på de eventuella föräldrar som har bett om detta utan på alla jävla människor som lagt ut kort på andras barn på Facebook under de senaste åren. Det är pga av dessa människor som jag inte kan ta ett enda kort på Liv eller filma henne så hon kan ha kvar som minne. För några år sedan var det inte ens prat om att man inte skulle få ta kort eller filma och när vi var små så fanns det absolut inte på kartan. Ska vi aldrig få ta kort eller filma Liv i förskole och skolsammanhang? Tack alla puckon!!
Nej, dags för arga tanten att gå och lägga sig. Halv 6 drar jag till jobbet för att gå lucia med mina ungar på jobbet. Det ni! ;)

2 kommentarer:

Emma sa...

Ja visst är det störande. Tyvärr tänker nog inte många längre än näsan räcker. För några år sedan fanns ju inte instagram och Facebook var inte så stort så då fanns ju inte problemet. Tråkigt är det! Och självklart säger man tack till pedagogerna (skulle dock vilja se det hända högre upp också, det är nog väääääldigt ovanligt!). Krams

A. sa...

Väl rutet;-)
På vårt "dagis" har de tyvärr tagit bort lucia tåget pga olika omständigheter...där vissa föräldrar är en omständighet..tråkigt..men kidsen ä lucia-klädda den dagen ändå så lite mys ä kvar��trevlig helg!!