lördag 12 mars 2016

Kanelskorpor!

Blev lite trött på mitt knäckebröd och tänkte att det måste ju finnas något annat att baka, något litet när man tar en kopp te. Saffransskorpor har jag ju gjort förut men det kändes inte så aktuellt nu så jag googlade runt lite och fann ett recept på kanelskorpor. Mmm, det var gott det. Svårt dock att bara ta några, var lätt beroendeframkallande.
Blir ni sugna på att baka? Här kommer receptet:
2 ägg
2 dl socker
75 g smör
2 tsk bakpulver
6 dl mjöl
Fyllning:
2 tsk kanel
1 msk socker

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och vispa ner i smeten. Ha i bakpulver och mjöl, arbeta ihop till en deg. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i tre delar. Platta ut bitarna till avlånga plattor med handen eller en kavel. Strö på socker och kanel och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 15-20 minuter i 200 grader. Skär rullarna i 1,5 cm breda bitar och lägg dem med snittytan upp på plåten. Torka i 100 grader i ca en timme.

Inga kommentarer: