måndag 29 mars 2010

Blandad kompott!

Jag har gått och blivit dunderförkyld! Gick hem ifrån jobbet i torsdags pga halsont och huvudvärk. Under helgen blev det värre och nu rinner näsan, jag är hes och ögonen svider. Jag blir så himla rastlös av att vara sjuk och orkeslös. Dessutom jobbade sambon hela helgen så idag hade jag spunk!! Var tvungen att göra NÅT! Så idag har vi varit och beställt två toaletter. Snacka om att vara ute i god tid.
Passade på att gå in i blomaffären och fick äntligen tag på vita pärlhyacinter. Så glasflaskorna fick ge vika för blommorna.




Sambon har grejat med rivningen. Han har rivit innertaket nu. Låg nog 2 dm tjockt spåntäcke däruppe. Vi har också haft ett getinghotell mellan taken. Fanns mååånga men denna tog nog priset. Lyxhotellet kanske?!


Jag suktade efter frisk luft så jag började skrapa lite på möblerna som ska stå ute på altanen. Tre stolar, en soffa och ett stort bort ska jag ta mig an. Med tanke på att jag orkade en halv stol idag så ser jag optimistiskt på det fortsatta arbetet :)

söndag 28 mars 2010

Påskägg!

Jag har aldrig varit direkt pysslig. Har alltid tyckt om att måla om saker och så men när det kommit till småpyssel har det blivit no-no. Har inte haft tålamod till sånt men på sista tiden har det hänt nåt. Började märka det innan jul när jag satt och gjorde adventskrukor utan att få ett utbrott "a-la-nu slänger jag skiten, det här går inte."
Så när påsken började närma sig så var det dax att ta fram pysselsidan igen. Och den sitter inte så långt inne längre... Lite terapi kanske...

Köpte påskägg och klippark på Panduro. Handgjort papper på Noll 54 och notbladen är köpta på en second hand affär. Tyget är småbitar jag klippt till av det som blev över när jag sydde kuddöverdrag.
Igår gjorde jag en krans av björkris.

Några glasflaskor fick också vara med. Gillar ju som bekant glasflaskor.


Kolla in duken. Är faktiskt två kökshanddukar från början. Klippte bara bort den sydda kanten upptill där hämpen sitter, nålade ihop och körde racer med symaskinen. Klart!!
Hade tur när jag köpte dom. (Jag är världens ärligaste människa när det kommer till betalning, har t o m gått tillbaka till en affär när jag fått för mycket pengar tillbaka). Men den här gången var jag inne på en stormarknad och kassörskan tog bara betalt för en :) Så 35 kronor för en duk, inte illa. Och jag tänker inte ha dåligt samvete...

lördag 27 mars 2010

Ritningar!

Om det är någon som missat att vi ska bygga ut så kommer här ännu ett inlägg om det :) Är ju så himla spännande och jag lääängtar tills snickarna kommer hit och stökar och bökar. Tänkte visa ritningarna på utbygget.

Här är alltså nedervåningen på utbygget. 36 kvm ska byggas till för att vi ska få ett ordentligt badrum, tvättstuga och en stor hall. Fanns även plats för ett litet förråd.

Hade från början tänkt att ha badkar med lejontassar som står som det gör på ritningen men just nu lutar det åt ett vanligt badkar som står längs väggen istället. Känner att det försvinner mycket golvyta om badkaret ska stå ut från väggen. Och sen är inte badkar med lejontassar så stora,inte dem vi har sett i alla fall.

På övervåningen blir det ett stort sovrum och en liten toalett. Det finns två sovrum redan i huset, det är de ni ser till vänster och till höger. Vi måste ta lite av rummet till höger för att få till en liten toalett men det blir inte riktigt som det ser ut här.

Övervåningen är nog något som vi inte kommer göra på en gång utan det får bli när nedervåningen är "klar".

Här kan man se hur det kommer bli när det är färdigt. Altanen slet vi ju med i somras, det ska jag visa i ett annat inlägg. Och sen har vi betällt dubbeldörrar nu istället för en "vanlig" dörr som det var tänkt från början.



onsdag 24 mars 2010

Felsägningar!

Både jag och sambon har en tendens att säga konstiga saker ibland. Särskilt jag som vänder på meningsföljden och har så brått att säga det jag vill ha sagt att det blir tokigt. För flera år sedan började vi skriva upp felsägningar och uttryck. Boken har legat i en byrå sen vi flyttade till huset men nu har den fått komma fram igen. Det är ju så kul att skriva upp, gå tillbaka och läsa när man glömt bort och skratta tillsammans.
Så här bjuder jag er på en som utspelades för några år sedan:
Vi sitter i bilen på väg hem från Göteborg. På radion börjar "The worrying kind" med The Ark att spelas.
Sambon: -Åh, thö Ark.
Jag: -Thi Ark heter dom! Börjar ordet med en vokal heter det "thi", inte "thö". Man säger ju inte thö apelsin utan man säger faktiskt thi apelsin!
Sambon: -Är du säker? (ironiskt) Jag tror det heter orange.

söndag 21 mars 2010

Vi fortsätter riva!

Idag när vi vaknade snöade det riktigt mycket. Stooora flingor. Va inte våren på väg??

Vi fortsatte med att riva men vi höll oss på insidan. Kylen och frysen som stod i hallen får flytta in i köket nu. Senare när det stora utbygget är klart ska inte kylen och frysen stå där det står nu utan längre in liksom. Eller ut, hur man nu ser på det... Och en ny kyl och frys ska inhandlas. Längtar efter en stor frys så man kan göra massa fikabröd och stoppa in.
I med isolering och upp med asfasboard.

Vi hann och riva lite gipsväggar också, fy vad det dammade. Vi vädrade och hostade.

Och där kom fönstret fram också från insidan :)


lördag 20 mars 2010

Rivning!

Då vi snart ska bygga ut huset så måste vi riva det lilla utbygget där vi har hall,kyl och en liten frys. Öppningen ni ser till vänster i bild är ingången till köket. Så vi drog igång lite smått igår kväll.


Hade börjat riva lite lister när vi kom på att vi måste fota allt så vi kommer ihåg hur det såg ut.

Att riva panel var kul, kanske för att det gick så lätt...

Sambon in action.

Idag var det ganska fint väder (kortet togs igår när det var mindre fint) så vi började riva på utsidan istället. Så här ser alltså det lilla utbygget ut på utsidan.

Solen tittade fram och det var riktigt varmt vissa stunder. Härligt!! Nu är det nog vår!

Det var flera lager brädfodring. Huset har varit både rött och gult och ifrån början var det vitt.

När vi drog bort papp så fann vi ett fönster under. Lite snopet.

Själva fönstret var kvar under isoleringen. Spännade när man river i gammalt, det kan komma fram lite vad som helst. Hoppas bara det inte blir tråkiga överraskningar...
Imorgon fortsätter vi...


onsdag 17 mars 2010

Påskpyssel!

När sambon åker på jobb ikväll så gäller det att sysselsätta sig. I och med inköpen igår så är min kväll räddad. Har blivit så inspirerad av alla som gör fina påskägg så nu ska jag se om jag kan få ihop några.


Kolla här vad de börjat sälja på Panduro! Perfekt att klippa och klistra med!

Återkommer med resultatet!



måndag 15 mars 2010

Gamla glasflaskor!

Jag är konstigt förtjust i gamla glasflaskor. När jag går på loppisar eller second hand så dras mina ögon alltid till glasflaskor. Det börjar bli några stycken så snart får jag börja blunda för alla som ropar efter mig :)
Stora eller små. Gröna eller genomskinliga. Bäst är det när gamla kapsyler sitter kvar!
Favoriten!

onsdag 10 mars 2010

Mitt största projekt hittills.

Just nu är det lite stilla på pyssel och projektfronten...Det är ju så ibland, man prioriterar annat i livet. Inte så att jag väljer bort något för bloggandet skull. Detta är min hobby men inspirationen, tiden och orken går ju i perioder, så är det!

Tänkte visa er vad jag sysslade med några veckor i höstas innan jag började blogga. Jag gick och drömde om att starta en blogg men vågade inte riktigt ta steget. Så jag låtsades att jag hade en blogg, tog kort på mina projekt och funderade vad jag skulle skriva i mina inlägg, hihi.

När jag flyttade till min första lägenhet (1999) så köpte jag detta vitrinskåp. Jag tyckte det var jättefint då. Efter några år och ny lägenhet var jag så trött på det och tyckte det var så fult så jag var på väg att sälja det. Dock vart det aldrig sålt utan fick stå hos min syster några år. När vi sen flyttade till hus blev jag sugen på att måla om det. Med förhoppning att jag skulle tycka bättre om det då.


Fick tips på en annan blogg hur jag skulle måla för att få fram den gamla slitna stilen. Först målade jag med en mörkbrun färg. Sen målade jag med utspädd vit grundfärg. Tror det blev fyra lager med den vita färgen. Sen gick jag över med sandpapper för att få fram nötningar.

Lite pilligt också med alla "spröjs".

Nu står vitrinskåpet i köket och jag är såå himla nöjd! Blev ett helt annat skåp!


( Det är inte riktigt lika snett hos oss som det ser ut ;) )

söndag 7 mars 2010

Kökshanddukar!

Har fått mitt paket från h&m nu. La till två kökshanddukar i beställningen förra veckan som hann och komma med! Frågan är bara vad jag ska göra med dem, tycker de är för fina för att torka sig på. Kanske ska jag göra som Fröken Knopp eller kanske som Tusen ideér och en fröken!
Får suga lite på karamellen...

torsdag 4 mars 2010

Tvättstuga!

Vi går ju lite i väntans tider. I april är det meningen att utbygget ska påbörjas, om nu snön vill försvinna nån gång... Idag köpte jag nya numret av "Allt i hemmet" och då va denna fina tvättstuga med. Jag har ju tänkt mig en lantlig tvättstuga och denna tyckte jag va jättefin.

Bänken är byggd av en snickare men det kan väl inte vara så svårt att bygga...Borde väl en händig sambo klara, eller vad tror ni?

Vilket underbart härligt linneskåp! Tänk att få ha alla sängkläder och handdukar där!

Jag fortsätter drömma...


måndag 1 mars 2010

Mina kuddöverdrag!

Kommer ni ihåg att jag skrev att jag skulle göra schabloner på mina nysydda kuddöverdrag? Det blev inte så, var ju så svårt att få till det märkte jag när jag provade på en tygstump.

Det blir ju inte alltid som man tänkt sig, eller hur? Då får man tänka om och klura ut nånting annat. Så jag sydde på en spets istället och det blev bra det med!

Köpte spets på Panduro.


Tyget är köpt på Ikea.