lördag 9 april 2016

Framtida projekt!

När våren närmar sig och man kan vara ute och greja mera så är det också dags att dra igång med ute-projekten. Ifjol höll vi på mycket med det stora uthuset. Det fick ny brädfodring på en vägg, det blev målat och fick ett nytt tak. Vi lade sten på framsidan av huset och satte upp ett staket på verandan fram och vi byggde en trappa. Vad står på årets att-göra-lista då? Jo:

* Gräva ur där vi har vår (leriga och geggiga) bilparkering. De senaste åren har vi klivit i geggan och svurit men nu ska det göras någonting åt det. Vi kommer att lägga sten, eller grus heter det väl mer då, bygga upp kanter med sten och sen lägga en liten stengång mot entrén. 
* Lars har börjat riva i det andra uthuset. Där är golvet trasigt och hela uthuset lutar eftersom tidigare ägaren (pucko) tagit bort bärande väggar. Lars och Jan har tidigare rätat upp en vägg men det finns mer att jobba med alltså.
* Brädfodra om Livs sovrumsvägg. Det var bland det första vi gjorde när vi flyttade hit men något har blivit knas någonstans för hennes rum är jättekallt. Dessutom har fodren fel mått jämfört med resten av huset...:) Och fel rödfärg....
* Helst skulle vi också måla huset en gång till. Det har vi sagt i typ fem år...

2 kommentarer:

Veronica sa...

Låter som ni ska vara lediga från förvärvsarbete i typ fyra månader framåt nu då... Tänk att det alltid ska finnas så mycket man kan "pyssla" med när man har hus, det kan en som bara bott i lägenhet aldrig föreställa sig! Själv vårstädade jag den stora rabatten igår, känns som jag ligger bra med hittills faktiskt =)

livet på myra sa...

Haha, ja men vi lägger ju ingen tid på trädgården så där får vi lite tid till det som är roligare. ;) Trädgården gör jag något åt när jag blir pensionär. :)
Kram