lördag 13 januari 2018

Goda skorpor!

Gjorde såna goda skorpor igår. Utgick från Lelias saffransskorpor men istället för saffran och mandel som är med i originalreceptet (där jag använt pistagenötter när jag har gjort) tog jag tranbär och vit choklad. Det blev jättegott! Sugen på att prova? Här kommer receptet:

100 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,75 dl tranbär
0,75 dl hackad vit choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, häll i en bunke och tillsätt äggen. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i bunken. Blanda i tranbären och chokladen. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Gädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter. (Jag brukar vända runt dem efter 10 min så de får 10 minuter på varje sida.)

Inga kommentarer: