måndag 29 april 2019

Måndagslistan!

Jag: 
Jättebra! Har haft en jättebra ledig vecka tillsammans med Lars och Liv! Nu känns det som det är nerförsbacke fram till semestern även om våren är en hektisk tid för en förskollärare. 

 Familjen: 
Också bara fint. Alla har mått bra av denna ledighet.

 Veckan som gick:
 Vi försökte förena nytta med nöje så på tisdagen hade vi besök av två kompisar och deras barn. Vi vuxna pratade och pratade och barnen lekte jättebra tillsammans trots åldersspann på 5 år. På onsdagen var vi i Mariebergsskogen och förälskade oss i lammungarna och kycklingarna. Jag stordängde de andra i minigolf. Banorna i Mariebergsskogen liknar de som fanns på Kolsnäs förr. Mycket roligare banor enligt mig, eller så var det pga vinsten. :) Vi shoppade också en del och när vi kom hem på kvällen så var det tre trötta. Herregud, vi blir tröttare av att åka iväg än att vara hemma och jobba. :) Liv hade en kompis hos sig en dag och sen har hon varit på bortalek två dagar. På lördagen var vi på 9-års kalas. Den lediga tiden som vi har spenderat hemma har till största delen gått åt till att gräva ner dränering och vattenslang från växthuset ner till vår gamla brunn. Lars har stått för grävandet, jag har lagt ner dräneringsslang och fixat med markduk runtom. Och tillsammans har vi kört grus som vi skyfflat ner. Riktigt kroppsarbete alltså. Liv och Lars har också påbörjat ett kojprojekt. Liv ville så gärna ha en koja men det finns inget bra ställe att bygga en på så då ska hon få ett utrymme i en del av uthusen. Kan lova att hon är pepp!

 Veckan som kommer: 
Två dagars jobb, sen en dag ledigt igen. Hoppas kunna fira in våren på "vårt ställe". Hoppas också att vi kan slutföra dräneringsdelen så att vi kan börja lägga igen med jord. Tycker inte om när det ser så rotigt ut. :)

Veckans bästa:
Det härliga vädret. Att vi hunnit med så mycket, både jobb och roligheter.

 Vad jag ser fram emot till helgen:
Inget speciellt egentligen. Tiden nu när man kan börja vara ute är fantastisk och det är lätt att det bara blir jobb. Men vi får ju ett bra resultat sen. Vi lägger ju inte dränering för att vi tycker det är kul utan för att vi ska kunna ha pallkragar med odlingar framför växthuset. Och vatten i direkt anslutning så att vi slipper bära tunga kannor.

Drömmer om:
Att det regnar lite emellanåt. Gärna nattetid. :)

 Min träning: 
Mycket kroppsarbete och ömma muskler. Två joggingturer och ett Tabata-pass. Var så sugen på att börja cykla under veckan men det har blåst så och då vet jag att det inte är någon idé. Gjorde sällskap med cykel en dag när Liv skulle till en kompis så blev ännu mer sugen. Insåg att jag saknat cyklingen. Blev nästan inget cyklande ifjol. Vill också kunna ta cykeln till jobbet men det funkar bara på en jobbtid men det kan i alla fall bli en gång i veckan. 

4 kommentarer:

Det mörka tornet sa...

Tack för den fina pratstunden och för att jag fick äta mer i boa. Det är väldigt fint. Kram

Unknown sa...

Wow vilka kämpar ni är. Men bra att ni även varvar jobb med nöje. Tack så hemskt mycket för ikväll ❤

livet på myra sa...

Tack själv. Så himla mysigt att ses! Kram

livet på myra sa...

Tack själv! Jättekul att få umgås med er! Kram