söndag 18 december 2011

Mariannetryffel!

Har gjort lite julgodis och tänkte lägga ut recepten på bloggen ifall ni blir sugna på att prova! Här har vi gjort Mariannetryfflar. Riktigt smaskens men väldigt mäktiga. Så ett tips är att göra dem lite mindre än vad vi har gjort.

Ni behöver:

30 st marianne-karameller

250 g mörk choklad (vi tog ljus blockchoklad men nästa gång tar vi nog vanlig mjölkchoklad)

1 dl vispgrädde

200-250 g vit choklad

Krossa mariannen ordentligt. Värm grädden i en kastrull. Ta av från värmen. Finhacka chokladen och rör ner i grädden. Tillsätt mariannen och rör ner den. Låt blandningen svalna i kylen i drygt en timme. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg dem i frysen en kvart. Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna och doppa dem i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt torka och förvara i kylen.

4 kommentarer:

Sara sa...

Åh, måste testa, låter som nåt i min smak!! ;)

Anonym sa...

Det lät smaskigt! Får se om orken till sådant infinner sig snart i förkylnignstider. Cicci

Anonym sa...

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅ WOW!!! Nu kan jag kommentera från jobbet teåmä!!!

Sara sa...

Gjorde dessa häromdan och frossade igår - jösses va goa!! :)