lördag 16 januari 2016

Att ha kört med mutor!

Sen Liv började somna i sin säng på kvällarna så har vi alltid varit med i rummet. När hon var liten så satt vi på golvet bredvid hennes säng och när hon blev äldre och fick en riktig säng så låg vi kvar efter vi läst saga, ända tills hon somnat. Vi har väl inte tyckt det varit ett problem egentligen men när hon på senare tid somnat allt senare och vi känt oss stressade över att vi själva behöver komma i säng så bestämde vi att det fick vara dags för en förändring. Och då tog vi till en liten muta, om hon somnade själv i tio kvällar så skulle Liv få köpa något i leksaksaffären. Vi gjorde liknande när hon skulle sluta med nattblöjan, när hon varit torr jättemånga kvällar men bara inte ville släppa den. 
Anledningen att hon inte ville sova själv var det klassiska, att hon tyckte det var för mörkt, att det var farligt osv. Vi peppade henne och de första kvällarna läste vi saga, sen satte vi på en cd-saga och satte oss precis utanför dörren. Sen satt vi kvar utanför tills hon somnat. Den fjärde kvällen sa vi till henne att vi sitter i vardagsrummet (där vi hör om hon ropar). Det blev några vändor upp varje kväll men det gick hela tiden bättre och bättre. Varje morgon räknade hon glatt hur många dagar det var kvar tills hon skulle få gå till leksaksaffären. På onsdagen var jag och Liv till Lindex och då fick hon se ett trollspö med vingar till. DET skulle hon ha och så blev det på fredagen, även efter att vi frågat henne om hon inte ville kolla i leksaksaffären först. Vingarna och trollspöt på Lindex var på rea så vi kom riktigt billigt undan. :) 
Det var en riktigt nöjd tjej igår. Och vi känner oss också nöjda som får lite tid för oss själva på kvällarna.

2 kommentarer:

Sara sa...

Heja er! Vi måste ta tag i detsamma med Noah.. Vi sitter/ligger hos honom också efter vi läst saga, och tills han somnat. Nu sover ju han i källaren (i rummet bredvid vårt) så jag kan ju förstå varför han inte vill att vi lämnar honom och går upp.. Men vi får väl börja lite smått med att va i vårt rum medan han somnar eller nåt. Vi upplever inte heller detta som ett problem, men visst vore det smidigt att kunna säga godnatt och sen gå!

livet på myra sa...

Härligt Sara,nu verkar det ju fungera! :D ja,det har varit lite av vårt problem också,att hon sover uppe och kök och vardagsrum är nere (där vi är) men det går superbra nu. Hon kan ropa nån gång och vill ha en till puss och kram och så men det är inge töl över huvud taget.Så skönt att jag och Lars,och ibland bara jag när han jobbar natt,kan få lite tid själva.
Kram och tack för din kommentar!