onsdag 6 januari 2016

Förrådet ute!

Har ju glömt bort att visa er bilder från när förrådet ute blev klart. Eller helt klart är det ju inte men såpass klart att vi kan använda det som vi vill. Har varit väldigt dålig på att ta kort under resans gång men fann några allafall. 
Lars började med att regla upp, jag tror det var i februari ifjol. Kallt var det iallafall, jag avskyr att vara ute och greja när det är kallt, blir alltid genomfrusen  eftersom jag inte rör mig så mycket. Hur som helst så fick vi snickra lite i omgångar. Vi var tvungen t ex att sätta brädfodring nere för att kunna göra trappen. Och innan vi kunde göra så mycket på övervåningen så var vi tvungna att lägga om taket och sätta lockbrädor på utsidan av uthuset, annars skulle förrådet förstöras av regnet så småningom.
Ja, när det blev klart på utsidan och tätt så satte vi skivor och tak och lade golv på övervåningen. Leif drog elen och element och lampor kom upp. Vi målade och satte hyllor där innan det blev väggar och tak även på nedervåningen. Kändes som vi var i störst behov av att få ett förråd.

Just nu ser det ut så här: 

Brädfodring ska upp och ett räcke till trappen ska det bli. Det blir säkert att det grejas med det på helgerna framöver om det inte är för kallt.
Inne på övervåningen satte vi upp hyllor på två väggar. Det kommer nog att bli hyllor även på en tredje vägg för jisses vad grejer vi hade. Det är svårt att tänka sig att det mesta av detta hade vi inne i huset förut, under Livs säng, i garderober och byråar och i vårt lilla lilla förråd. Jag har varit duktig att märka upp alla lådor så att det lätt går att hitta det man letar efter. Drömmen är ju att ha exakt samma lådor och sådär snyggt men det får finnas gränser va?! ;)

I Lars snickarbod på nedervåningen så har än så länge byggt en bänk. Här ska det också upp hyllor för alla färgburkar och småverktyg. Min gamla skivspelare fungerade efter att ha stått ute i lillstugan sen vi flyttade hit (kallt). De förra ägarna lämnade kvar en mängd LP-skivor så det drar Lars på när han är ute och jobbar!
Förrådet blev 12 kvm och snickarboden 14,5 kvm.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åhhhh ja blir alldeles i spinn! Ett sånt här ska ja önsk mej när ja fyller år, ha ha;-) va duktiga ni ä!! Varm råttfri förvaring kan man aldrig få nog av...länk på sidan skickad till sambons mobil-check! He he

livet på myra sa...

Ja det är inte alls dumt! Ångrar inte en sekund att vi byggde! Hoppas du får din önskan i uppfylld då. :D