onsdag 27 januari 2016

Top tre...

Vad är jag mest nöjd med huset? Ja, knappast de kalla golven på nedervåningen i den gamla delen av huset. Uuhh vad kallt det var när det var  som kallast. Önskar att vi hade möjlighet att isolera om men det är ju inget litet projekt...Tänk bara var man ska göra av alla saker och vart vi ska ta vägen under tiden...Nja, det får nog bli fortsatt raggsockevarianten tills vi vinner på Lotto.
Men jag älskar verkligen vårt hus och skulle inte vilja byta ut det mot något annat heller. Det som jag är mest nöjd med är
* Vårt sovrum:



* Lilla toan uppe:

* Kaminen och den nya hallen som blev när vi rev väggen och tog bort det gamla pannrummet:

Gemensamt för dessa tre är att det är tre byggen som vi verkligen gjort allt själva på (förutom el, rörmokeri och kamininsättning, sådant som kräver någon som kan. Och såklart med lite hjälp av Jan). 
Sovrummet t e x som bara var ett isolerat skal när snickarna lämnade det efter att deras arbete här var klart. Sovrummet var länge också orört. Vi byggde ut huset under våren 2010 och det var först under hösten 2012 som vi började där uppe. Här kan ni se fler bilder.
I den lilla hallen innan vårt sovrum, där dubbeldörrarna är, var tidigare vårt badrum. När den försvann var vi tvungna att hitta ett annat utrymme för toaletten, för en toa uppe är ju rätt skönt att ha. Vi mätte, la ut brädor och kände efter var vi skulle ta upp golvet. Satte dit toaletten och provsatt. :) Resultatet blev så bra och jag tycker vår lilla toa är supermysig.
När vi bytte värmesystem så blev pannrummet mest tråkig förvaring. Vi ville gärna ha en värmekälla till och då var en kamin ett perfekt alternativ som kändes självklar. Vi skulle egentligen lejt bort trappslipningen men den karl som kom var verkligen en klass för sig så vi gjorde det själva också. Istället för en liten trång hall så blev det en mer öppen hall med mysig värme. Här finns några fler bilder. Till höger om kaminen finns ett litet förvaringsutrymme med plats för lite städgrejer, glödlampor etc.  
Pst, det blåmarkerade är länkar om ni vill se fler bilder.

Inga kommentarer: